Napovednik: Kaj bo dobrega v tiskani OK

Odpri galerijo
A+ A-
Če je pred vrati prvi maj, potem na kuharijo vreme kar precej vpliva.
V vsakem primeru pa se bo v prihodnjih dneh veliko ljudi trudilo z žarom. Ker zdaj tudi v trgovinah dobimo že kose mesa iz sous-vida, ki se jih doma le dopeče, smo se pozanimali, kako je s to kombinacijo pri žaru. Vse nam je razložil Peter Hajdu iz Žarovnij, ki je pred kratkim pripravil dogodek s prav tem fokusom.
Imamo pa tudi recepte za žar, ki so bolj v dometu nas amaterjev: kako speči postrv, brancina malo drugače in celo sadno košarico. Prepričani smo, da vam bo to uspelo.
Namesto prvomajskega golaža vam tokrat predlagamo čili kon karne, v Kuchi smo preskusili batino in trdni blok, kot rečejo rastlinski salami in siru, bili pa smo tudi na neverjetnem izletu v bližnjem Motovunu: kakšna zgodba, ta Roxanich!
Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

ni podpisa
Preberite še: Kulinarični pobeg: Štiri norice v Firencah (1. del)
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 27.4.2019 ob 07:04