Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK?

Odpri galerijo
A+ A-
OK, ki vsako soboto izide kot priloga Nedela, nas bo tokrat navduševala z namigi za piknik jedi, spoznali bomo kuharja z Michelinovo zvezdico, ki bo vodil restavracijo edinega hotela s petimi zvezdicami v Ljubljani, izvedeli več o gojenju paradižnika, preizkusili štiri odlične paradižnikove recepte in še kaj.
Na obisku v Baziliki
To je pri tisti Darji, ki vas je navdušila z nasvetom, kako se pripravi kultna torta pavlova. Tokrat pa nam v Odprti kuhinji izdaja nekaj receptov in navodil, kako si poletni piknik pripraviti kar v mestu. Imamo dve piti, eno sladko in eno slano, 'smotke' (ne za kajenje) ter gazpačo, ki bo v teh vročih dneh odžejal zlasti dušo.
ni podpisa

ni podpisa
Kaj lahko pričakujemo od restavracije edinega hotela s petimi zvezdicami v Ljubljani?
To pa je zanimivost: ogled vrhunskega hotela, edinega s petimi zvezdicami v Ljubljani, med gradnjo, ko je tudi kuhinja še v pripravi. Nas je zanimalo predvsem 20. nadstropje, kjer bo restavracija odprtega tipa. Vodil jo bo Italijan, ki združuje dve za Slovence zelo privlačni zadevi: doma v Torinu ima Michelinovo zvezdico, spozna pa se tudi na med, kar je sploh naša radost zaradi kranjske sivke. Napovedujemo, da se bomo v kratkem zglasili pri njem še za en recept: tradicionalne piemontske testenine, za katere porabijo kilogram moke in kar 45 rumenjakov. Lušten pogovor s simpatičnim Italijanom.

Foto: Leon Vidic
Paradižnik, kolektivna obsesija Slovencev
Slavka Ilich, ki je prva poznavalka, sploh kulinarična, paradižnika v Sloveniji, si je izmislila štiri zanimive nove recepte, z bralci OK pa je delila tudi nekaj svojih opažanj, kako je z gojenjem te plodovke v visokih gredah.
ni podpisa

ni podpisa
Za Posladek pa Danica Petrovič
Vročina jo je navdihnila, da se je v mislih sprehajala po Islandiji in bila v duhu tam, ko so na vročih kamnih delujočega ognjenika pekli debele zrezke. Razbeljeno, skratka.
Naslovna fotografija: Mateja Jordovič Potočnik
Prijavite se: Natečaj: zbiramo OK-recept z grozdjem!
Datum Objave: 4.8.2017 ob 14:08