Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj boste ta vikend kuhali z Okusi

Odpri galerijo
A+   A-
Vsi čari velike noči.



Velika noč je velik praznik. Če sledimo tradiciji, so domovi pospravljeni, najlepši kos šunke pa pripravljen, da ga vržemo v lonec. Dilemo, kaj je bilo prej, jajce ali kokoš, smo tokrat pustili vnemar, glavno, da so pirhi že pobarvani. Če še ne veste, kako bi jih pobarvali, vam v zadnjem hipu v Okusih, sobotni prilogi Slovenskih novic, ponujamo nekaj poceni in enostavnih naravnih idej. Barvali smo s tistim, kar smo imeli doma, od kave do rdeče pese, najbolj pa so se zaradi kristalčkov svetili tisti, ki smo jih okopali v teranu.

Po tedenski jedilnik smo šli v Gostilno pri Trubarjevi mami na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, kjer kuhajo avtohtone slovenske jedi v novi preobleki. Prekajena šunka v testu z domačim jabolčnim hrenom in pečena telečja krača z medom seveda nista manjkali. Razkrivamo tudi skrivnost njihovih pečenih jabolk v testu. Cimetovi piškoti poleg orehov in medu ta recept iz babičine skrinje naredijo nekaj posebnega.

Če boste praznični krožnik pomladno obarvali, ne prezrite recepta za zeleno rižoto. Potrebujemo mlado špinačo in šopek špargljev, za vse sladkosnede pa je v Okusih še recept za sladka jajca na oko. Beljakova pena in limonina krema sta lep pomladni par!

Vesele praznike vam želimo!

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

ni podpisa
ni podpisa


Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 19.4.2019 ob 15:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: