Odprta Kuhinja

Pet naših receptov, ki jih imate trenutno najraje

Darja Končarevič, lastnica bistroja Bazilika, slovi po svojih pavlovah. Foto: Tomo Jeseničnik
Odpri galerijo
A+   A-
Po branosti sodeč, bi lahko rekli, da ste zelo sladkosnedi in žejni. Pošljite nam fotografije, da ocenimo, kako vam gre.


1. Pavlova, kot se šika!


Recept in vsi triki za pripravo, ki nam jih je zaupala Darja Končarevič iz Bazilike. Mamljiva in očarljiva sladica v dveh različicah: čokoladna s karamelo in malinova s pistacijo.

Darja Končarevič, lastnica bistroja Bazilika, slovi po svojih pavlovah. Foto: Tomo Jeseničnik
Darja Končarevič, lastnica bistroja Bazilika, slovi po svojih pavlovah. Foto: Tomo Jeseničnik

2. Vrnitev špricarja in tri ideje za pripravo


Sveža, razigrana in mehurčkasta osvežitev je spet in.

Foto: bbbrrn/Tinkstock
Foto: bbbrrn/Tinkstock

3. Hit poletja: nagice s cvetjem in sadjem


Trenutno najbolj vroče, tako kremaste, sveže in predvsem cvetoče. Torte nagice so glavna atrakcija praznovanj, še posebno porok. Spekla nam jo je Urša Sonnenwald, Cukerčki.

[caption id="attachment_17931" align="alignnone" width="1024"]
ni podpisa
ni podpisa
Foto: Janez Kotar[/caption]

4. Osvežitev: Ideje za lučke


Kar naredimo sami, je vedno najboljše! Z doma pripravljeno svežino na palčkah bodo vroči dnevi postali še zabavni.

[caption id="attachment_14551" align="alignnone" width="1200"]
ni podpisa
ni podpisa
Foto: merc67/Thinkstock[/caption]

5. Testenine z grahom in gorgonzolo


Ta hitra (počitniška) različica, tudi za začetnike. Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 10 minut.

[caption id="attachment_15471" align="alignnone" width="1024"]
ni podpisa
ni podpisa
Foto: Krištof Koman[/caption]

Naslovna fotografija: Tomo Jeseničnik

Preverite še: Pašta v enem loncu

Datum Objave: 24.7.2017 ob 18:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: