Odprta Kuhinja

Tako učinkovito očistite vrata pečice z aluminijasto folijo

Fotografija: Irina Tiumentseva/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Kako očistiti pečico, ne da bi posegli po plastenki dražečega namenskega čistila?


Danes je dan za čiščenje pečice. Lotili se bomo njenih vrat, ki so lahko izjemno umazana, madeži na njih pa sila trdovratni. Nič kaj prijetno gospodinjsko opravilo, verjetno ste se mu ravno zato kar nekaj časa poskušali izogniti. To pa je seveda le še dodaten razlog, zakaj je takšno čiščenje težavno.

Skratka, zapečena maščoba in druge teksture naših kosil, ki so se nabirale iz dneva v dan, niso mačji kašelj. A kot pravi trik na instagramu, ni potrebe, da bi komplicirali. Prav tako lahko pozabimo na agresivna namenska čistila in pene za čiščenje pečice, ki so navadno nadvse dražeči za našo sluznico, oči in dihala. Seveda pa tudi za okolje.


Video smo zasledili na profilu modern_homestyle, v njem pa nam zagotavljajo, da bodo vratca postala brezhibno čista le ob uporabi sode bikarbone in lista aluminijaste folije. Čudovit štedilnik, ki se ga uporabnica loteva, je v prikazu sicer čist že od začetka, a trik smo preizkusili tudi sami in v resnici deluje. Na za okolje izjemno prijazen način!

Skratka, kaj nam je storiti? Zamaščena vratca odpremo in previdno polijemo z vrelo vodo. Najbolje, da slednjo zavremo kar v kotličku. Nato čez lužo posujemo sodo bikarbono, da nastane pena in posežemo po listu aluminijaste folije. Zmečkamo jo v kepo in z njo zdrgnemo umazanijo. Naše grobo sredstvo za drgnjenje bo učinkovito odstranilo madeže, ki jih nato le še vpijemo s suho gobico.

In ko smo se ravno lotili dela ter imamo pri roki aluminijaste folijo, je najbolje, da očistimo tudi rešetke. Kako postopati v tem primeru, pa preverite tukaj!
Preberite še: Najpreprostejši način za čiščenje pečice, ki ga niste poznali

Povzela: E.N.

Fotografija: Irina Tiumentseva/Getty Images

Deloindom.si: 6 idej, kako v svoj dom vnesti pridih jeseni
Datum Objave: 25.10.2022 ob 07:10

Več iz te teme:

pečicačiščenjealufolija

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja