Odprta Kuhinja

To je prva stvar, ki jo morate narediti, ko odprete novo plastenko olja

Fotografija: coffeekai/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Ne glede na to, o kateri vrsti olja govorimo – to morate najprej narediti, da ne bo šla v nič niti kaplja.


Vse življenje se učimo, odkar obstajajo družbena omrežja, pa nas prav vsak dan preseneti kakšen nov trik, ki nam pride prav tudi v kuhinji. Tokrat nas je sezula zvijača s plastenko olja, na katero nismo nikoli prej niti pomislili. Pravzaprav smo ključni del, za katerega na tiktoku pravijo, da bo naredil veliko razliko v našem življenju, navadno kar zavrgli.

Rastlinsko olje je navadno pakirano v plastenkah, ki so na vrhu seveda zamašene z zamaškom. A ta ni povsem enak tistim, s katerimi so neprodušno zaprte pijače. Pokrovček na olju je sestavljen iz dveh delov. Tisti spodnji, ki ga najdemo pod plastičnim pokrovčkom, je prav posebne oblike. Videti je kot nekakšen čep z zanko. Če te ne izvlečemo, olje ne bo priteklo iz plastenke.

Čep navadno zavržemo, takoj ko z njegovo pomočjo odpremo neprodušno zatesnjeno plastenko. Tiktok video pa nas uči, da bi v resnici morali ravnati drugače. Namesto, da roma v smeti, nam bo še naprej služil vsakič, ko bomo potrebovali kapljico olja. Navodila pa gredo takole.Čep obrnemo obratno, kot je bil pritrjen na začetku, in ga potisnemo nazaj v grlo plastenke. Na ta način bomo ustvarili nekakšno zaporo, ki bo preprečila, da bi se olje nekontrolirano vlilo, ko ga želimo dodati v ponev, skledo solate ali z njim le pokapljati pekač. Viskozna maščoba bo tako v manjših količinah kapljala iz plastenke, mi pa je tako ne bomo več polivali v prazno. Prav tako se ne bomo jezili, da smo olja kakšni jedi dodali preveč.

Trik se nam je zdel precej zanimiv in zanima nas, ali res deluje. Na tiktoku je zbral skoraj milijon všečkov, med komentarji pa smo našli same pohvale. Če se ga boste odločili preskusiti tudi vi, bomo zato zelo veseli, da vaše mnenje z nami delite v komentarjih na našem facebook profilu!
Preberite še: Tako se lahko znajdete, ko vam zmanjka tablet za pomivalni stroj

Fotografija: coffeekai/Getty Images
Nagradni natečaj Deloindom.si: Pripravite fotografije svojih kosmatincev na dopustu
Datum Objave: 22.9.2022 ob 17:09

Več iz te teme:

oljetrikplastenka

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja