Odprta Kuhinja

Trik, kako brez likanja poravnamo zmečkan prt

Fotografija: gpointstudio/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Včasih se nam ne ljubi likati, kljub temu pa ne želimo, da bi bil pogrinjek videti nemarno.


Jesen je tukaj in nagovarja nas k dekoraciji naših domov, tudi jedilnice ter kuhinje. Šopki sončnic, suhega listja in buče. Pa kostanji, skodelice, polne lešnikov in celih orehov. Vse to lahko uporabimo za okrasitev prostorov, navdih seveda najdemo v naravi. Nov letni čas pa s seboj prinaša tudi praznike, za katere se bo mizo spodobilo malce lepše pogrniti. In ko smo ravno pri prtih: veste, kako doseči, da se brez likanja znebimo gub na tkanini?


Kadar ste v stiski s časom ali pa se vam preprosto ne ljubi likati, lahko uporabite trik s sušilnim strojem, ki bo skupaj s pestjo ledenih kock poskrbel, da prt ne bo več zmečkan. In čeprav se verjetno sprašujete, kakšen čuden postopek imamo v mislih, je stvar v resnici precej preprosta.
Trik deluje na večini tkanin – na tiktoku smo našli babico Babs, ki trdi, da z njim lahko poravna oblačila. V sušilni stroj vrže zmečkane obleke, doda pest ledenih kock in sušilec požene za 10 do 15 minut. Kdo bi si mislil, oblačila iz stroja res pridejo poravnana. Kocke ledu se namreč med delovanjem naprave spremenijo v paro in učinek je podoben, kot bi uporabili parni likalnik.


Zvijača seveda deluje tudi na prtu, ki ga včasih pozabimo zlikati, to pa ugotovimo tik pred tem, ko želimo pogrniti mizo. Navadno smo ob prirejanju kosil ter takšnih in drugačnih druženj že tako malce pod stresom in v stiski s časom. Za likanje takrat res nimamo časa. Prt tako le položimo v stroj, dodamo led in vse skupaj sušimo približno 15 minut. Nato pa prt nemudoma vzamemo iz bobna in ga pogrnemo čez mizo. Preprosto, kajne?


Preberite še: Lestvica Best Chef Awards: Ana Roš je med najboljšimi kuharji na svetu prejela prav posebno nagrado

Fotografija: gpointstudio/Getty Images

Datum Objave: 28.9.2022 ob 07:09

Več iz te teme:

trikprtsušilni stroj

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.