Gospodinjski kiksi, ki najbolj motijo vaše obiske

Raziskava je pokazala, da obiskovalci v tujem gospodinjstvu najbolj opazijo umazanijo v …

Ker je sezona čiščenja v polnem teku, veliko razmišljamo o gospodinjskih opravilih, ki nas v tem letnem času še čakajo, o čiščenju pa je razmišljalo tudi podjetje Vorwerk, ki je opravilo zanimivo raziskavo. Zanimalo jih je, kaj ljudi motivira k čiščenju ter katera umazanija najbolj moti obiske, ko vstopijo v tuje stanovanje.

Preberite tudi: Mariah Dolenc, Američanka v Sloveniji: »Vedno se mi je zdelo smešno, kako vas skrbi, da bi gostje domov odšli lačni«

Skoraj vsi izprašani so odgovorili, da je čistoča doma zelo pomembna, pri vprašanju o motivaciji, pa jih je največ (29 odstotkov moških in 30 odstotkov žensk) priznalo, da svoj dom največkrat temeljito očistijo, kadar pričakujejo obiske. Preden gostijo družinsko kosilo ali prijateljsko druženje, tako v povprečju za čiščenje porabijo skoraj en dan. Večino namreč skrbi, da jih bodo obiski sodili na podlagi urejenosti njihovega doma, oznake nemarneža pa si nikakor ne želijo.

In katero neočiščeno mesto v gospodinjstvu najbolj opazijo obiski?

Največ gnusa bo povzročila neočiščena straniščna školjka, ki jo je kot največji kiks izbralo kar 67 odstotkov anketiranih moških ter 74 odstotkov žensk. Med prvih pet na lestvici gospodinjskih kiksov pa so se uvrstile še neprijetne vonjave v stanovanju, nepomita posoda, razmetana kopalnica ter neposesane dlake hišnih ljubljenčkov.

Preberite še: Kako očistiti pečico brez kemikalij in agresivnih detergentov

Fotografija: Thinkstock
Vir: Housebeautiful.com

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana