Kaj nam v kuhinjo prinaša Ikein katalog 2018?

Uradno izide sedmega avgusta, že danes pa lahko naredimo seznam kosov, ki bodo v naših kuharskih kotičkih nepogrešljivi!

Švedski pohištveni gigant Ikea slovi po hitri odzivnosti na svetovne smernice s področja notranje opreme ter po cenovni dostopnosti. Pred kratkim so v javnost pricurljale prve fotografije iz njihovega prihajajočega kataloga, ki navdušujejo tako s svojo melanholično podobo kot s čudovitimi novimi pohištvenimi kosi in dodatki za dom.

Kozarci za penino STORHET

Ploski kozarci za penino spominjajo na dekadentna dvajseta leta prejšnjega stoletja, do pred kratkim pa jih je bilo mogoče z veliko sreče po visokih cenah najti le v dobro založenih antikvariatih. Vsi ljubitelji nostalgije se lahko torej izjemno veselijo Ikeinih kozarcev Storhet, ki s svojim elegantnim pecljem in obliko čaše niso primerni le za srkanje penine, temveč je v njih mogoče postreči tudi sladoled ali sadno solato.

Pribor TILLAGD

Kovine toplih tonov, kot sta medenina in baker, so v zadnjih letih izpodrinile klasične kovinske elemente srebrne barve in temu trendu še ni videti konca. Pribor zlate barve je tako odličen način popestritve domače kuhinje, prihodnje leto pa bo s pomočjo Ikee še lažje dostopen. Set pribora Tillagd se ponaša z elegantno, minimalistično zaobljeno obliko in se poda tako k sodobnemu kot vintage porcelanu.

Stol ODGER

Z zaobljeno obliko sedala, ki je bilo razvito z mislijo na različne telesne tipe uporabnikov, stol Odger kar vabi k dolgotrajnemu uživanju ob mizi. Narejen je iz inovativne mešanice lesa in reciklirane plastike, na voljo pa bo v rjavi, kremno bež in petrolej barvi.

Ročaji ÖSTERNÄS

Z menjavo ročajev je mogoče vizualno popolnoma spremeniti podobo kuhinjskih omaric – in usnjeni ročaji Östernäs so kot nalašč za to. So zelo trpežni in celo odporni na vodo, v kuhinjo pa vnesejo sproščeno skandinavsko energijo. Na voljo bodo v dveh velikostih, na pogled delujejo ekskluzivni in ročno narejeni; cena pa bo vseeno zelo dostopna.

Jedilni servis BACKIG

Jedilni servisi temnih barv se vračajo v modo, Ikeina kolekcija Backig pa je še posebno zanimiva zaradi svoje trajnostne narave. Narejena je namreč iz pigmentiranih ostankov stekla iz Ikeine tovarne, saj podjetje stremi k znižanju količine odpadnih materialov. Kvadratna oblika in zaobljeni robovi modelov na pogled delujejo hkrati strogo in nežno.

Fotografije: Ikea

Preverite še: Preproste ideje za prenovo najemniške kuhinje

Nina Štajner

V svojih sanjah kuham v prostorni kuhinji, ki ima samočistilne sposobnosti ter se po uporabi sama pospravi. S panoramsko stekleno steno se odpira na bujno zaraščen tropski vrt, elementi pa so kombinacija vintage in minimalističnega sloga z elegantnimi medeninastimi detajli ter marmornatim pultom.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana