Kako okrasiti velikonočno mizo: skandinavska svežina (3. del)

Sveže, minimalistično in zelo pomirjujoče.

Barve: siva z modrikastimi in pastelnimi toni.

Naredimo sami: Namesto enega šopka naredimo več manjših. Uporabimo vejice mačice in rožmarina za magičen vtis.

Iz starega blaga natrgamo ozke trakove, s katerimi zvežemo pribor. Preostanek blaga lahko porabimo za prt ali za podlago v skledici s pirhi.

Darilce za spomin na prijetno druženje: šopek mačic je tako preprost, vedar tako očarljiv. Kupljena ali ročno narejena mala gnezdeca pa so ravno pravšnja za tri prepeličja jajčka, ki naj pričakajo na krožniku vašega gosta. Le počakajte na odziv povabljenca.

Pirhi: neverjetne odtenke modrine dosežemo z barvanjem belih jajc v rdečem zelju. Prav zares!

Cvetje: mačice, rožmarin.

Priporočamo še: Test: Kako se za barvanje pirhov obnesejo naravna barvila

 

Fotografije: Sonja Ravbar

Kristina Smodila

Moja kuhinja bi bila prava simbiozna zmešanica stilov. Skandinavsko-moderno-rustikalno-industrijsko obarvana v belih in sivih tonih. Malček črne za kontrast in malček vodilne barve, ki bi se menjavala glede na sezono in počutje. Še tehtam, ali bi steno krasil vzorec marmorja ali preprostih belih ploščic, zloženih v ribjo kost. Pripomočki bi bili v rožnati zlati kombinaciji in nepravilna keramika bi krasila odprte police. Pomemben del kuhinje bi bila velika in lesena jedilna miza za slastna druženja z družino in prijatelji. Oh, in zelišča! Občasno pa tudi poljske cvetlice ali vrtne hortenzije. Tudi tulipanov iz tržnice se ne bi branila.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed