Kako okrasiti velikonočno mizo: zgodnje rustikalno jutro

Preprosto, domače in prepojeno z elemeneti iz narave.

Barve: star les v kombinaciji z naravnimi toni.

Naredimo sami: Navdih iščemo v naši okolici, gremo na sprehod in naberemo celo zakladnico dekorja. Mah uporabimo kot mehko podlago, kamor položimo jajčka.

Trobentice odtrgamo kar s korenino ter jih presadimo v prazne jajčne lupine. Iz timijana, ki je potrpežljivo preživel zimo, spletemo venček.

Imena naših povabljencev napišemo na papirnate obešanke ter jih s surovo vrvico zavežemo na pribor.

Pirhi: nazaj k osnovam, postrežemo domača kokošja in prepeličja jajca brez dodanih barvil ali pa jih pobarvamo z naravnimi barvami na tradicionalen način.

Cvetje: trobentice, mah, zelišča, ki so prezimila na vrtu.

Priporočamo še: Test: Kako se za barvanje pirhov obnesejo naravna barvila

Fotografije: Sonja Ravbar

Kristina Smodila

Moja kuhinja bi bila prava simbiozna zmešanica stilov. Skandinavsko-moderno-rustikalno-industrijsko obarvana v belih in sivih tonih. Malček črne za kontrast in malček vodilne barve, ki bi se menjavala glede na sezono in počutje. Še tehtam, ali bi steno krasil vzorec marmorja ali preprostih belih ploščic, zloženih v ribjo kost. Pripomočki bi bili v rožnati zlati kombinaciji in nepravilna keramika bi krasila odprte police. Pomemben del kuhinje bi bila velika in lesena jedilna miza za slastna druženja z družino in prijatelji. Oh, in zelišča! Občasno pa tudi poljske cvetlice ali vrtne hortenzije. Tudi tulipanov iz tržnice se ne bi branila.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed