Kako utišati nadležno glasen blender

Ni nujno, da jutranji smuti prebudi vso hišo.

Se strinjamo, da je rana ura, zlata ura, a dejstvo, da spadate med zgodnje ptice, gotovo ni tako razveseljivo za vaše sostanovalce, sploh, če jih v novo jutro redno prebuja vaš blender. Seveda pozdravljamo zdrave navade in jutranji smuti je gotovo dober začetek dneva, glasno hrumenje mlete špinače, banan in chia semen pa se žal ne sliši najbolj prijetno.

Sadno zelenjavni napitek bi sicer lahko pripravili že večer prej, a ker verjetno tudi vi ne uživate v žalostni usedlini na dnu kozarca, bo potrebno najti boljšo rešitev. Nekaj smo jih izbrskali in že jutri lahko poskusite, katera bo najbolj ustrezala vam in seveda vašim (bolj zaspanim) sostanovalcem.

1. Blender odmaknite od stene

Ker ga ponavadi ne pospravljamo v omaro, na pultu večinoma počiva potisnjen ob steno. Ko ga zjutraj vklopimo, tako vibracije prenaša po celi hiši, kar hrupno situacijo seveda še poslabša. Odmaknite ga od stene in sosedom prihranite vsaj nekaj decibelov.

2. Uporabite podlogo

Tresljaji se prenašajo tudi po kuhinjskem pultu in precej jih boste ublažili, če pod blender postavite silikonsko podlogo ali brisačo. Ta bo preprečila, da bi zaradi mletja poskakovala vsa kuhinja.

3. Prekrijte ga z brisačo

Pri tem pa bodite pozorni, da ne prekrijete morebitnega zračnika oziroma ventilatorja, ki ga ima blenderjev motorček. Jutranje skrivalnice se vam bodo morda zdele malce smešne, a bodo zagotovo omilile glasno ropotanje.

Preberite še: Pecljev in koščic češenj nikar ne mecite v smeti!

Fotografija: Unsplash/Alison Marras

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana