Preprost trik, s katerim boste odstranili vidne praske z lesenih površin

Ah, te praske in ureznine.

Lesen pult, parket, jedilna miza. Les v kuhinjo in dom res vnese toplino in domačnost, a njegovo vzdrževanje ni vedno preprosto. Sploh če spadate med bolj nerodne. Ali pa imate doma mačka. Ali pa majhne otroke. Saj veste, na lesenih površinah se kaj hitro poznajo praske in v kuhinji se pač kdaj zgodijo male nezgode. A nič hudega, našli smo način, kako popraviti na prvi pogled nepopravljivo škodo.

Kako?

Z orehi! Ne, to ni šala. Na spletu smo namreč zasledili nasvet, kako z njimi popraviti škodo.

Potrebujete oreh ali podobno masten orešček, šlo bo tudi z makadamijo. Orešček podrgnite po praski na leseni površini. S trenjem boste ustvarili toploto ter iz mastnega oreščka iztisnili maščobo. Drgnite z različnih kotov in smeri. Po nekaj minutah, se bo maščoba vpila v les ter pomagala zaceliti razpoko. Nato površino nežno obrišite z mehko kuhinjsko krpo in les bo videti kot nov.

Ta trik bo deloval v primeru majhnih prask, predvsem na svetlem lesu. Če pa se z odrgninami spopadajo antični kosi, ki bi bolj kot oreh potrebovali restavratorja, priporočamo, da praske v tem primeru raje zaupate profesionalcem.

Je delovalo? Vaših komentarjev in fotografij uspelih akcij bomo veseli na našem Facebook profilu.
Preberite še: Osem trikov za peko, ki jih še ne poznate

Fotografija: Thinkstock

Vir: Food52

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed