Preprost trik za čiščenje mikrovalovne pečice

Čistilo imate gotovo pri roki, brez skrbi!

Kos bele tehnike, ki se mu marsikatero gospodinjstvo še vedno ne bi odreklo, a ko gre za čiščenje …

Čeprav živila vanjo običajno postavimo le za nekaj sekund, se lahko pošteno umaže in od časa do časa jo je zato nujno temeljito očistiti. In ker radi čistimo z naravnimi sredstvi, če je to le mogoče, smo seveda tudi tokrat poiskali način, da se izognemo zdravju škodljivim agresivnim detergentom. Mikrovalovno pečico namreč lahko temeljito očistimo z uporabo limone.

Potrebujete le en rumen sadež in pol litra vode, postopek pa je sila preprost. V stekleno posodo vlijte vodo ter vanjo iztisnite sok limone. Mešanici dodajte še preostali iztisnjeni polovici limone, ki bi jih sicer zavrgli.

Posodo postavite v mikrovalovno pečico ter jo nastavite na triminutni program pri najvišji moči. Nato vratca pustite zaprta še vsaj pet minut. Limonina para bo tako v majhnem prostoru opravila s trdovratno zasušenimi ostanki hrane.

Nato izpraznite mikrovalovno pečico – ne pozabite niti na vrteči se krožnik, vzemite kuhinjsko krpo in umazanijo preprosto obrišite. Obrišite tudi vratca in vrnite krožnik. Mikrovalovna pečica je tako ponovno nared za uporabo, mi pa smo jo temeljito očistili v desetih minutah!

Preberite še: Zakaj odmrzovanje mesa v mikrovalovni pečici ni najboljša ideja

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed