Tako najbolj preprosto in učinkovito očistimo blender

Blender je eden izmed tistih kuhinjskih pomočnikov, ki ga je nekoliko zoprno čistiti. A s tem trikom to opravilo ne bo več težavno.

V zadnjem času smo zaradi razmer morda še bolj pozorni na svoje zdravje in marsikdo spije kakšen sadni ali zelenjavni napitek več kot sicer. To seveda zelo podpiramo, saj sta sadje in zelenjava odličen vir vitaminov in mineralov, ki jih potrebuje naše telo. Pri pripravi teh zdravilnih napitkov pa nam tako v kuhinji najpogosteje na pomoč priskoči blender. Če ga imate pri hiši že kar nekaj časa, se verjetno strinjate, da je njegovo čiščenje nekoliko zoprno, tudi po njem, pa steklo nikoli ni videti tako čisto, kot je bilo takrat, ko ste ga prvič potegnili iz škatle.

Priporočamo: Detoks napitek za zdrav dan

V kuhinji seveda ne maramo umazanije, zato se trudimo ves čas vzdrževati red. Motno steklo na blenderju sicer ni nevarno za naše zdravje. Večinoma so razlog zanj minerali, ki se s časom pričnejo nalagati na steklo, zato ni nevarnosti, da bi se zastrupili. Vseeno pa imamo raje, da je blender videti kristalno čist. Našli smo preprost način, kako do sijaja.

Za čiščenje blenderja potrebujemo sodo bikarbono, vodo, beli kis in krtačko. Prav pa nam bo prišla tudi posodica, v kateri bomo iz sode zmešali pasto, ki bo pri tem opravilu naše glavno orožje. Najbolje, da se kar lotimo dela.

V nekaj korakih do kristalno čistega blenderja

Najprej zmešamo pasto iz sode bikarbone in vode. Zmešamo jo tako, da jo lahko razmažemo, sicer pa je dovolj gosta, da se bo prijela na steklo.

Pasto namažemo po notranjosti blenderja. Pustimo stati približno 20 minut, nato pa s krtačko podrgnemo po stenah, ki smo jih premazali. Vse skupaj splaknemo s toplo vodo in pazimo, da iz posode odstranimo vso sodo bikarbono.

Če je blender še vedno malce meglen, ga napolnimo z vodo in vanjo vlijemo nekaj žlic belega kisa. Vse skupaj pustimo stati čez noč in nato dobro speremo s toplo vodo.

Preberite še: Zlato mleko: napitek z zdravilnim učinkom

Fotografija: Getty Images

 

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana