Trik, s katerim se boste v dveh potezah znebili mastnih madežev

Sezona piknikov s seboj prinese tudi marsikateri madež.

Dober burger gre vedno v slast in boljši, kot je, težje ga je pojesti, ne da bi se popackali. Maščoba in omake ponavadi iz njega kar tečejo in slej kot prej se kakšna kaplja znajde tudi na naših oblačilih.

Mastni madeži seveda niso najbolj prijeten del piknika, še manj pa njihovo odstranjevanje. In če ste do zdaj že poizkusili čisto vse blagovne znamke pralnih praškov in drugih odstranjevalcev madežev s tkanin, naj vam povemo, da kljub vsem neuspehom obstaja še eno sredstvo, s katerim je vredno poizkusiti.

Maščobo bo z oblačil, prtov in predpasnikov brez težav odstranil kar navaden detergent za posodo. Zaradi razmaščevalne formule, ki jo vsebuje, se boste z le nekaj kapljami brez težav znebili trdovratnih maščobnih madežev. Na packo le nanesite za prst detergenta za posodo, podrgnite in počakajte nekaj minut, nato pa vse skupaj položite v pralni stroj in operite kot navadno.

Oblačila bodo po pranju kot nova, verjetno pa vas bo še bolj presenetilo dejstvo, da detergent za posodo enako deluje tudi na že nekaj časa starih mastnih madežih. Če ste katero izmed srajc oprali že večkrat, pa maščoba še kar ne izgine, poizkusite ponovno na zgoraj opisan način. Presenečeni boste, kako preprosto je pravzaprav rešiti oblačila, za katere ste že mislili, da jih je pogubil vaš slastni burger.

Preberite še: 10 življenjskih težav, ki jih lahko rešite z detergentom za posodo

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana