Zato se je Tereza Poljanič vrnila v Slovenijo

Na ušesa nam je prišlo, da se je z drugega konca sveta vrnila Tereza Poljanič, mnogim znana po imenu Teresamisu in oddaji Zdravo, Tereza!

Tisti, ki redno spremljate Terezino kuhinjo, veste, da je zadnjih nekaj let zdravo kuhala in jedla na Novi Zelandiji, pred nekaj dnevi pa se je vrnila domov.

»Zdravo, Tereza! prihaja na počitnice v Slovenijo, kar se bo tudi dokumentiralo,« nam je potrdila svetlolasa kuharica, ki je sicer diplomirala v Los Angelesu na akademiji Matthew Kenney Culinary Chef. »Ostajam kar do oktobra, ker imamo poletje napolnjeno s snemalnimi dnevi, delavnicami in promocijo ekološke linije Tereza’s Choice.«

Terezas’s Choice?

Gre za čisto novo linijo veganskih prehranskih izdelkov, ki jih že lahko najdete tudi na prodajnih policah po Sloveniji. Ekološko pripravljene humuse, vegi namaze, masla, vegi burgerje ter vsestranske uporabne tofuje se je Tereza odločila ustvariti z namenom, da preprostost zdravega prehranjevanja približa širši publiki ter dokaže, da takšen način življenja ni nikakršen bav bav. »Vsak dan izbiramo trenutke, poti in doživetja, ki nas gradijo, usmerjajo in definirajo,« pravi Tereza. »Želim si, da bi izbrali zdravo.«

Med njenimi prikupno oblikovanimi in ljubko etikiranimi izdelki boste našli tudi fermentirane čaje, poznane kot kambuča, nad katero se že lepo obdobje navdušujejo čez lužo, pri nas pa smo jih do sedaj s pomočjo posebnih gob lahko pridelovali le sami.

Preberite še: Kambuča: zdravilni učinki vesoljca v kozarcu

Če ste spremljali njeno kuharsko oddajo, ki se na televizijske ekrane s tretjo sezono vrača septembra, ste verjetno opazili, da zdravih grižljajev na Terezini mizi nikakor ni manjkalo, vseeno pa smo jo povprašali, če je kaj pogrešala slovensko kuhinjo.

»Najbolj sem pogrešala domačo kuhinjo, ker je sezona špargljev sem si ob prihodu domov najprej privoščila eno zelo zeleno rižoto in pa seveda ajdove štruklje! Naslednji dan so bili na vrsti ajdovi krapi in pa domač jabolčni zavitek.« Dobra izbira, mi pa moramo priznati, da že malce pogrešamo Terezine kuharske navdihe. A brez skrbi, te lahko pričakujete kmalu, saj se tretja kuharica že pridno piše. Nekaj njenih receptov pa najdete tudi na našem portalu:

Preberite še: Cheesecake z belo čokolado in borovnicami #brezpeke

Fotografije: arhiv Tereze Poljanič

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed