Odprta Kuhinja

Izbrali so najboljši slovenski krof

Ženski del komisije: Alenka Kodele (levo), Urška Strnad (Trojane).
Odpri galerijo
A+   A-
Vas zanima, kje ocvrejo najboljše klasične krofe, kje pa najbolj inovativne?


To pa ne more biti več naključje: v Domu starejših občanov Novo mesto zares znajo pripraviti in cvreti najbolj vročo sladico tega trenutka: na letošnjem tekmovanju Naj krof so zmagali v kategoriji klasike, inovativen krof iz njihove kuhinje pa se je uvrstil tudi na tretje mesto. Lani so bili v tej kategoriji celo prvi.

Ocenjevanje krofov je pripravila Turistično-gostinska zbornica Slovenije, približno trideseterico poslanih je ocenjevala komisija, ki ji ni mogoče očitati, da se na sladkarije ne spozna: Tomaž Vozelj je predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev, za Alenko Kodele marsikdo reče, da je najboljša slaščičarska pri nas, Urška Strnad pa je vodja gostinstva na Trojanah, kultnemu kraju slovenskih krofov.

Ženski del komisije: Alenka Kodele (levo), Urška Strnad (Trojane).
Ženski del komisije: Alenka Kodele (levo), Urška Strnad (Trojane).

Prva tri mesta


Klasični krofi

1. DS Novo mesto

2. Slaščičarna Akušej in Martina Prestor

Idrija, 3. Terme Banovci

Med klasiko gre zmaga v Novo mesto, skupaj s krofom številka 6.
Med klasiko gre zmaga v Novo mesto, skupaj s krofom številka 6.


Inovativni krofi

1. BIC Ljubljana (s sivkinim polnilom z medom in smetano)

2. Jasna Chalet, Kranjska gora (s polnilom iz holandske omake in posipom iz slanine)

3. DSO Novo mesto (jabolčno polnilo)

Med inovativnimi krofi gre letos prvo mesto BIC Ljubljana, njihov izdelek pa je bil tudi najbolj oblikovano izdelan in je poudarjal med.
Med inovativnimi krofi gre letos prvo mesto BIC Ljubljana, njihov izdelek pa je bil tudi najbolj oblikovano izdelan in je poudarjal med.


Fotografije: Črt Piksi
Preberite tudi: To so jedi, ki jih moramo jesti na debeli četrtek
Datum Objave: 15.2.2023 ob 12:02

Več iz te teme:

krofiNaj krof 2023Naboljši krofi

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.