
Vas zanima, kje ocvrejo najboljše klasične krofe, kje pa najbolj inovativne?
To pa ne more biti več naključje: v Domu starejših občanov Novo mesto zares znajo pripraviti in cvreti najbolj vročo sladico tega trenutka: na letošnjem tekmovanju Naj krof so zmagali v kategoriji klasike, inovativen krof iz njihove kuhinje pa se je uvrstil tudi na tretje mesto. Lani so bili v tej kategoriji celo prvi.
Ocenjevanje krofov je pripravila Turistično-gostinska zbornica Slovenije, približno trideseterico poslanih je ocenjevala komisija, ki ji ni mogoče očitati, da se na sladkarije ne spozna: Tomaž Vozelj je predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev, za Alenko Kodele marsikdo reče, da je najboljša slaščičarska pri nas, Urška Strnad pa je vodja gostinstva na Trojanah, kultnemu kraju slovenskih krofov.

Prva tri mesta
Klasični krofi
1. DS Novo mesto
2. Slaščičarna Akušej in Martina Prestor
Idrija, 3. Terme Banovci

Inovativni krofi
1. BIC Ljubljana (s sivkinim polnilom z medom in smetano)
2. Jasna Chalet, Kranjska gora (s polnilom iz holandske omake in posipom iz slanine)
3. DSO Novo mesto (jabolčno polnilo)

Fotografije: Črt Piksi