Koktajli in miksologija: Križanke bo zavzela Brina

Že to soboto, 3. junija, bo v Križankah med 17. uro in polnočjo festival koktajlov in miksologije.

V prestolnico bo prvo junijsko soboto prispela prenovljena Brina, festival koktejlov in miksologije pa bo tokrat zasijal v prenovljeni in bolj ekstravagantni izdaji.

Kot so zapisali organizatorji, ki festival pripravljajo v partnerstvu s Turizmom Ljubljana / Gorumet Ljubljana, se bo v preddverju Križank med 17. in 24. uro predstavilo 13 destilarjev, someljejev, distributerjev in strokovnjakov za miksologijo.

Trajnostno, z izbranimi prigrizki

»Dogajanje bodo popestrili tudi delavnica trajnostne miksologije, ki jo bo vodil priznani strokovnjak Dominik Gobec in se bo začela ob 18. uri, nastop skupine Pantaloons ter DJ-ja Bayo in Udo Brenner, seveda pa se bodo obiskovalci lahko okrepčali tudi z izbranimi prigrizki. Vstop na Brino in udeležba na delavnici sta brezplačna,« so organizatorji nanizali nekaj osnovnih podatkov.

Brina, ki se je razvila iz ljubljanskega festivala džina, stopa v novo obdobje, nadaljevanje festivala pa se podaljšuje v koktajle in miksologijo. »Za nadgradnjo koncepta smo se odločili, ker želimo širši javnosti predstaviti kreativno brbotanje, ki smo mu lahko v zadnjih letih priča na področju miksologije in ki se postopoma uveljavlja tudi pri nas. Inovativne recepture novih avtorskih koktajlov ter reinterpretacija klasik s kakovostnimi alkoholnimi in brezalkoholnimi pijačami pridobivajo vse pomembnejše mesto v številnih barih, bistrojih in vrhunskih restavracijah širom sveta,« je pojasnil Lior Kochavy, ki z ekipo pripravlja tudi Odprto kuhno in dogodek Pivo & Burger Fest.

Deloindom.si: Svetovalnica: Ali tudi za dolgoročno oddajanje potrebujem soglasje sosedov?

Pehtran in jagode

Kot zapisano, na festivalu sodeluje tudi Dominik Gobec, ki je idejni vodja programa alkoholnih in brezalkoholnih pijač v restavraciji Milka (Kranjska Gora, ena Michelinova zvezdica). Ravno on bo poskrbel za nov prepoznavni koktajl Brina, ki bo letos zasnovan nekoliko drugače: vsak od sodelujočih partnerjev bo kot osnovo prejel sirup iz pehtrana in jagod, nato pa bo pijačo z izbranimi (brez)alkoholnimi dodatki dopolnil po svojih zamislih.

»Tako bodo različice koktajla Brina dopolnile ponudbo na njihovih stojnicah, kasneje pa tudi v barih in restavracijah, s katerimi sodelujejo,« so že zapisali organizatorji festivala Brina.

Hkrati so dodali, da bodo pripravili tudi delavnico trajnostne miksologije. Ta se bo ob 18. uri začela na terasi pod pergolo v preddverju Križank.

Priporočamo še: Trendovske školjke na kulinarični sceni

Fotografije: Arhiv organizatorja

Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana