Letalska družba, ki med letom ponuja gurmanska doživetja Michellinovih chefov

S kom boste morali med oblake, da boste deležni vrhunske kulinarike?

Francozi veljajo za prave gurmane, po nekaterih podatkih naj bi za prehranjevanje porabili več časa kot državljani drugih držav, kar naj bi bil tudi recept za daljše življenje. In kdo drug bi se lahko domislil, da se vrhunska kulinarika najboljših chefov lahko postreže tudi nad oblaki?

Letalska družba Air France se je tako odločila, da bo na svojih letih ponudila vrhunsko kulinarično izkušnjo, primerljivo s ponudbo najboljših svetovnih restavracij, saj bodo za odlične menije poskrbeli najodličnejši chefi z dodeljenimi Michelinovimi zvezdicami.

Žal pa je običajno tako, da pri čem tako sanjskem, kot je obrok izpod rok vrhunskih kuharjev, nekje tiči vsiljivec, povedano z drugimi besedami, treba je prebrati tudi drobni tisk. Vsi, ki boste leteli v ekonomskem razredu, namreč ne boste deležni tega kulinaričnega doživetja kar tako. Rezervirano je za potnike prvega in poslovnega razreda. Vrhunske gurmanske užitke pa družba nudi tudi potnikom ekonomskega in premium ekonomskega razreda, saj lahko poleg standardnih menijev izbirajo med široko ponudbo »A la Carte«.

Gurmanski užitki na letih družbe Air France.

Kuhalnico bodo vihtela velika imena

Za kulinarično razvajanje potnikov družbe Air France bo v letu 2018 poskrbelo 6 vrhunskih Michelinovih chefov. Joël Robuchon, chef z največ Michelinovimi zvezdicami na svetu, Michel Roth, chef v prestižni verigi hotelov Ritz, Olivier Bellin, chef z dvema Michelinovima zvezdicama ter Anne-Sophie Pic, Guy Martin in Régis Marcon, priznani Michelinovi chefi iz najprestižnejših francoskih restavracij. Vsake tri mesece v letu bosta tako za gurmanske užitke na letih Air France poskrbela po dva chefa z Michelinovimi zvezdicami.

Specialitete mednarodne kuhinje

Poleg specialitet Michelinovih chefov bodo imeli potniki na letih na različne destinacije možnost poskusiti tipične jedi tamkajšnjih vrhunskih kuharskih mojstrov. Na letu za Seul bo potnikom v poslovnem in premium ekonomskem razredu korejski chef Youn-Young Kim približal okuse azijske kuhinje, na letu iz Karibov in Francoske Gvajane pa bodo lahko poskusili tipično kreolsko kuhinjo chefa Babette de Rozières. Potnike prvega in poslovnega razreda, ki bodo leteli iz ZDA in Kanade bo do 28. februarja razvajal Michelinov chef Daniel Boulud, tisti, ki bodo potovali iz Buenos Airesa v Paris pa bodo lahko uživali v specialitetah ambasadorja francoske kuhinje v Južni Ameriki Oliviera Falchija. Potnike na letu za Kitajsko in Singapur bo z njihovo tradicionalno kuhinjo in skrbno izbranimi sestavinami kulinarično razvajal chef Zhao Guangyou.

Preberite še: Nagradni natečaj: Zastavite Binetu Volčiču vprašanje o peki kruha in se potegujte za lonec Le Creuset
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana