Med tekmovalci MasterChef Slovenija tudi kandidatka za miss in igralec

Zdaj, zdaj bo POP TV začel predvajati novo sezono kuharskega šova MasterChef Slovenija. Tudi tokrat jih bodo ocenjevali že znani sodniki – Bine Volčič, Karim Merdjadi in Luka Jezeršek -, ki so ob začetku nove sezone takole povzeli: »Tekmovalci so mladi in všeč nam je, ker so polni zanosa in res res res radi kuhajo.«

Med šestnajsterico kandidatov za pokal v osmi sezoni MasterChefa Slovenija so obrazi iz vse Slovenije. Tako kot so raznoliki kraji, iz katerih prihajajo kandidati, pa so raznoliki tudi opisi tekmovalcev, saj se za prestižni pokal potegujejo študent medicine, kandidatka za Miss Slovenije, industrijski oblikovalec, slaščičarka, ljubiteljski igralec … Naštejmo jih v abecednem vrstnem redu!

Najmlajša med vsemi je 19-letna Evita Antončič. Takole so zapisali na POP TV: »Najstnici je ljubezen do kuhanja prenesla njena babica, nato se je kuharskih veščin naučila še prek YouTube kanalov, in potem ko je osvojila preproste jedi, je najbolj suverena v pripravi burgerja.«

Drugi po abecednem redu je Bernard Bečan, »ljubitelj hip hop subkulture, ki sanja o lastni restavraciji, se najbolj veseli, da bi ga Karim naučil priprave sladic, kjer se mu zdi, da najbolj peša.«

Simpatična Štajerka Žanet Briški je pred leti sodelovala na izboru za Miss Slovenije, sicer pa je »najbolj navdušena nad italijansko hrano, rada pa se poigra tudi z začimbami. Če bo zmagala, bo investirala v lasten food truck.«

Iz Slovenskih Konjic v najbolj slavno televizijsko kuhinjo prihaja Pia Brglez, ki »najraje kuha po navdihu, le redko sledi receptom. Pravi, da mora dobra kuharica blesteti tudi v pomivanju posode.«

Slaščičarka Maša Cimermančič, katere specialiteta so njoki in rižote, »z mamo prenavlja domačo gostilno in nima težav kuhati pod pritiskom.«

Iz Zagorja ob Savi pred sodnike prihaja Timotej Cizej, ki »zase pravi, da je preprost in take so tudi njegove jedi, čeprav pripravljene na poseben način. V šovu se malo boji sodnika Bineta.«

Diplomirana inženirka geodezije in vodja prodaje v logističnem podjetju Anita Ferlin je ljubiteljica živali, ki »se je kuhanja priučila od svoje babice. In čeprav kuha vsak dan, se nemalokrat zgodi, da s končnim izdelkom preseneti tudi samo sebe.«

Frizerka Daša Fiegl »je kuhanje vzljubila šele, ko je začela kuhati zase in kasneje za svoje sodelavce. Njihovo odobravanje ji je dalo dodatne motivacije za nove jedi.«

Po izobrazbi diplomirani organizator turizma, v prostem času pa igralec v ljubiteljskem gledališču, Jure Galičič »zase pravi, da je veseljak in je ponosen, da je del letošnje kuharske karavane. Če bi bil sam jed, bi bil nekaj, kar si lahko privoščijo vsi.«

Med najmlajšimi kandidati je tudi 21-letni študent ekonomske fakultete Januš Grm, doma iz Lesc, ljubitelj adrenalinskih športov, ki »se izkaže tako v natančnosti kot v eksperimentiranju. Ker je preveč energičen, mu najmanj diši peka sladic, kjer je treba preveč čakati.«

Potem je tu še frizer in ljubitelj konjev Marko Hriberšek, »najbolj navdušen nad sladkimi dobrotami, a za štedilnikom raje kuha kot peče.«

V slavno kuhinjo vstopa tudi industrijski oblikovalec Miro Jurjevič, ki je »pripravljen, da Luko Jezerška navduši s pripravo carskega praženca. Tudi njega je za kuhanje navdušila babica, zdaj pa bi rad svojo strast pretvoril v profesionalno poklicno pot.«

Med kandidati je tudi Luka Novak, ki je velik morske hrane: »V pripravi te je tudi najbolj domač in nekoč si želi odpreti gostilno, ki bo dišala po morju.«

Zatem je tu še Zala Resnik Poljašević, ki kuha odkar pomni. Kot so še zapisali, jo je ustvarjanje »v kuhinji jo je vodilo od prve samostojne omlete do številnih okusnih sladic. Zelo jo zanima tudi priprava tradicionalnih domačih jedi.«

Da se šov začne, komaj čaka tudi magistrica varne prehrane Petra Trofenik: »Zaveda pa se, da je lažje soditi s kavča kot kuhati pod časovnim pritiskom pred kamerami. Je ljubiteljica zdravih receptov in upa, da bo nekoč izdala knjigo z zdravimi recepti.«

In še zadnji po abecednem redu, 25-letni študent medicine Fabijan Wakounig, ki »najbolj obožuje burgerje, zares pa je začel kuhati, ko se je zaradi študija preselil na Dunaj. Kot se rad pošali, si študent v avstrijski prestolnici ne more privoščiti, da vsak dan jé zunaj, zato se je naučil kuhe, ta pa ga je zasvojila in na koncu je hrani posvetil več časa kot študiju.«

Kaj menite, kdo od naštetih bo domov odnesel zaželeno kuharsko lovoriko?

Preberite tudi: Izbor: v tej slovenski slaščičarni se cvrejo najboljši krofi
Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed