Pet kulinaričnih daril, ki jih lahko podarite za valentinovo

Že veste, s čim boste razveselili svoje najljubše?

Da je danes valentinovo, čivkajo že vrabci na vejah. In ne glede na izvor praznika zaljubljencev, je lepo, da za to, da se spomnimo na tiste, ki jih imamo radi, izkoristimo vsako priložnost. In ker ga verjetno na Odprti kuhinji ni bralca, ki ne mara kulinarike, smo v misli na darila, malce previharili možgane in namesto vas poiskali ideje, ki bodo zagotovo razveselile vsakogar, ki uživa v hrani.

Kuharski tečaj

Ni lepšega, kot podariti novo znanje! Če je vaš Valentin pravi foodie, se bo gotovo razveselil kuharskega tečaja. Dobro premislite, katerih veščin še ni popolnoma osvojil ter ga presenetite z darilnim bonom za uvod v pripravo sušija, svežih testenin ali zrezkov. Naj še omenimo, da je darilo idealno tudi za tiste, ki ste na ta praznik pozabili, saj je večino bonov mogoče naročiti kar preko spleta ali telefona.

Čokoladni bonboni

Ima vaš izbranec rad čokolado? Pripravite mu posebno presenečenje in mu namesto bonbonjere podarite ročno izdelane čokoladne bonbone. Potrebujete le kalup in različne okuse čokolade, ki jo nato le stopite na vodni pari in vlijete v srčke, zvezdice ali druge oblike. V čokolado lahko zmešate tudi suho sadje ali oreščke. Navdih lahko poiščete v spodnjem videu.

 

Romantična večerja

Ste pozabili na darilce? Pripravite večerjo, da gre ljubezen skozi želodec, namreč ni skrivnost. Za bolj slavnostno vzdušje pa prižgite še kakšno svečko,  glasbo ter natočite kozarec vina.

Jabolčne vrtnice

Gotovo je vsako dekle veselo rdečih vrtnic, a če želite biti bolj kreativni, podarite malce drugačne. Jabolčne vrtnice so preprosta sladica, ki je božanska tudi na videz. Da vam olajšamo peko, spodaj pripenjamo video z navodili za pripravo.

 

Degustacijski meni

Če ne boste kuhali sami, lahko svoje drage razveselite z zaljubljeno klasiko: elegantno večerjo. Kar nekaj restavracij ponuja poseben valentinov meni, da pa se ne boste znašli v zagati, mizo za ta večer raje rezervirajte vnaprej.

Preberite še: Tri preproste lososove jedi, s katerimi boste nahranili post in valentinovo

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed