Vabljeni na sejem decembrskih dobrot na tržnico BTC Cityja

V začetku oktobra smo se dobili na jesenskem sejmu, na prenovljeni tržnici BTC Cityja. Se dobimo tudi decembra? Odprta kuhinja bo imela svojo stojnico na praznično obarvanem ljudskem sejmu, ki bo 1. decembra, na mestu, ki smo ga že vajeni. Pridite nas pogledat.

Veliko lepih vtisov je ostalo v nas po jesenskem sejmu; veliko novih ljudi smo spoznali, ne samo tistih, ki se tako ali drugače ukvarjajo s hrano po službeni poti. Veliko bralcev, veliko naključnih mimoidočih, s katerimi smo si imeli kaj zanimivega povedati. In zato: brskamo za debelimi bundami in toplimi čevlji, da vas bomo lahko pričakali tudi 1. decembra. Oglasite se na naši stojnici, da si kar vnaprej voščimo in zaželimo vse dobro, izmenjamo vtise, se spoznamo. Za vas bomo znova imeli veliko Odprtih kuhinj in še kaj uporabnega.

To bo zadnji letošnji sejem na tržnici BTC City. Tudi tokrat prihajajo ljudje z vseh koncev Slovenije, z najboljšim, kar znajo in imajo: pridelki in izdelki, jedi in pijače, vse za bogato praznično mizo … In darila, ki naredijo bližajoče se praznike še veselejše in bogatejše. Mi se bomo podali v raziskovanje zanimivih vrst moke, idrijskih žlikrofov, domačih rezancev … Kdo si decembra vsaj enkrat ne privošči kraškega pršuta, se pogreje z ocvirki, pred goste na mizo ne da mladih in starih sirov. Primerjali bomo, ali znamo tudi sami narediti take piškote, medenjake, slaščice in potice. Tudi vina in penine z vseh naših vinorodnih območij bodo na voljo.

Sejem bo spet priložnost za občudovanje navad in običajev posameznih krajev in regij. Posebni gostje bodo razstavljavci in ponudniki iz občine Mislinja; tako bomo lahko izbirali biorazgradljivo embalažo za hrano, božično žito in darila. Sejem bo kot vedno povezovala Maja Martina Merljak, strokovno bo svetovala Marija Merljak, univ. dipl. ing. živ. teh., glasbeno podporo bodo dali mladi godci iz ansambla Livada.

Fotografija: Thinkstock

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana