Odprta Kuhinja

Dve kulinarični novosti v Ljubljani, ki ju morate preizkusiti

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Ljubljana je bogatejša za dve novi kulinarični točki v mestu.Moramo priznati, da smo vsakič, ko slišimo, da se je v mestu odprla nova restavracija ali kavarna, naravnost navdušeni. To jesen se lahko veselimo dveh novosti, ki sta si med seboj zelo različni, a obe vredni naše pozornosti. V preteklem tednu smo obiskali obe in ker sta nam bili več kot všeč, smo se odločili, da vam ju predstavimo. Saj veste, kadar se ne morete odločiti, kje bi si privoščili kosilo, kavo ali prigrizek, vedno prav pride dodatna žlica inspiracije.

Italijanska picerija in restavracija Capriccio


Pretekli torek se je odprla restavracija, ki bo navdušila vse ljubitelje italijanskih grižljajev. Picerija in restavracija Capriccio je pravi kotiček za takrat, ko se vam potoži po izletu k temperamentnim sosedom. Seveda pa ne gre za običajno picerijo. V Capricciu boste deležni pravega italijanskega gostoljubja v družbi najboljših izbranih sestavin.

»Restavracijo za vse kaprice« je na Trubarjevo 52 skupaj s svojo družino pripeljal Stefano Rado, ki se je ob prvem obisku zaljubil v zeleno prestolnico Slovenije in se odločil preseliti v Ljubljano. A Italijan, ki ima v Padovi dve restavraciji in 30 let izkušenj v gostinstvu, je v mestu pogrešal avtentično ‘ristopizzo’ z italijanskim mojstrom za peko pic. Zato je k sodelovanju povabil Luco, picopeka, s katerim sodelujeta že več kot 20 let in pripravlja zares vrhunske italijanske pice. Tanke, iz testa, ki vzhaja dva dni, obloženo pa se nato v posebni peči speče v pičlih treh minutah. Tako po kosilu nikakor ne boste obteženi in si boste brez težav privoščili še skodelico odlične italijanske kave v družbi ene od italijanskih sladic, ki jih ponujajo. In da ne pozabimo, v Capricciu boste lahko uživali tudi v picah iz brezglutenske ter kamutove moke!

Obiščete jih lahko tudi na Instagramu in Facebooku.

ni podpisa
ni podpisa


Grand Café Ljubljana


Iz Italije pa na Dunaj. Seveda ne zares, a v novo odprtem Grand Caféju Ljubljana se boste počutili ravno tako prefinjeno. Pod Plečnikovimi arkadami ob ljubljanski tržnici boste namreč našli kotiček, ki je primeren za vsak dan v tednu in čas v dnevu. V Grand Café Ljubljana lahko zavijete na odlično prvo jutranjo kavo in svež časopis, sobotni zajtrk, kosilo, tortico ali pa kozarec penine v družbi ostrig.

Gosposki duh, ki ga je naše belo mesto z modernizacijo že skoraj pozabilo, se tako vrača v kozarce in na krožnike ob ljubljanski tržnici. V šik opremljeni kavarni so še posebej ponosni na originalni ljubljanski zrezek in torto Ljubljana, ki jo iz ajdove moke, bučnih semen, fig, kostanja in medu pečejo v opomin, kako dragocene so domače slovenske sestavine. Vsekakor si vzemite čas zase, dobro družbo in razvajanje v kavarni, ki vas bo kljub moderni slovenski kuhinji prijetno popeljala na malce nostalgični kulinarični izlet.

Sledite jim na Facebooku in Instagramu.

ni podpisa
ni podpisa

Preberite še: Vam nikakor ne uspe lep čokoladni obliv, pralineji pa so brez leska? Tako boste obvladali čokolado!

Fotografije: Capriccio, Grand Café Ljubljana
Datum Objave: 26.10.2018 ob 14:10

Več iz te teme:

picapicerijatorta LjubljanaGrand Café LjubljanaCapriccio

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.