Odprta Kuhinja

Vabljeni na Jesenski sejem na prenovljeno tržnico v BTC Cityju

Autumn still life with pumpkins, corncobs and leaves on wooden background
Odpri galerijo
A+   A-
Kje boste danes? Pridružite se nam na prenovljenih stojnicah Tržnice BTC City v Ljubljani, kjer bo dišalo po jesenskih dobrotah.Prenovljene stojnice Tržnice BTC City v Ljubljani se bodo v soboto, 6. oktobra, med 8. in 14. uro šibile pod pisano bero jesenskih plodov na že tradicionalnem jesenskem sejmu.
Da boste sproti obveščeni, sledite dogodku na facebooku tukaj.

Obiskovalci bodo lahko na sejmu poskusili in kupili okusne jesenske plodove in jedi iz vseh slovenskih pokrajin. Postregli jih bodo branjevke in branjevci, oblečeni v narodne noše:

- Slovensko Primorje: istrski bobiči, kroštule ...
- Goriška: peka kostanjev maroni in polenta
- Idrsko: idrijski žlikrofi s prilogo iz ocvirkov
- Zaledje Ljubljane: kruh s kislim testom oz. z drožmi ...
- Prekmurje: repni retaš, pereci, langaš, gibanica ...
- Koroška (Vuzenica in okolica): kvočevi nudl'ni, mežerli ...
- Štajerska, Slovenske Konjice, Žiče: srednjeveška kuhinja in Hipokrasov eliksir za dolgo življenje ...

Poleg prodaje jesenskih pridelkov bodo obiskovalci lahko obudili spomine oz. spoznali čas idiličnega vaškega življenja ob prikazu ličkanja koruze in ogledu dela rokodelskih mojstrov različnih strok. Manjkale ne bodo niti žirovske klekljarice, ki bodo prikazale izdelovanje čipk. Ob ročnem delu se priležejo prigrizki, ki so tudi nekdaj krepčali vaške delavce, obiskovalci pa bodo lahko spremljali tudi ročno pripravo čajev. Za glasbeno popestritev dogodka bo poskrbel ansambel Livada, za drobna presenečenja pa kolo sreče z lepimi nagradami.

Na sejmu obiščite tudi Odprto kuhinjo


Naše uredništvo bo zavzelo svojo stojnico v odlični družbi: na eni strani zdaj že znameniti slovenski paradižnik Lušt, na drugi pa ekološki izdelki Kmetijske zadruge Šaleška dolina. Teme, ki so nam blizu, pač. Mi bomo tam od 8. do 14. ure, pridite, da kakšno rečemo.

Na sejmu boste lahko spoznali jesen v vsej svoji lepoti: to je namreč letni čas, ko večina pridelovalcev, ki se trudijo za našo hrano, pobira sadove trdega dela med letom. Ta čas je naporen, potem ko je letina pod streho, pa preprosto pre­krasen in za revijo, ki se kot mi ukvarja s hrano, pravzaprav izredno privlačen. Jesenski sejem je eden v vrsti dogodkov, ki so namenjeni neposrednemu stiku z ljudmi, ki pridelujejo hrano, in spoznavanju tega vitalnega področja. Nad njim vsebinsko bdi Marija Merljak, ki je eno najbolj prepoznavnih imen s področja živilske tehnologije pri nas, tudi avtorica več knjig, pri povezovanju pa ji pomaga hči, dramska igralka Maja Martina Merljak. To je, skratka, živahen, družaben in dišeč dogodek, s katerega boste odšli polni pisanih vtisov.

Mi smo kot partnerja povabili zraven podjetje Paradajz, ki vse leto slovenske kupce oskrbuje s paradižnikom, zelo zanimivo poslovno pot pa imajo tudi v Kmetijski zadrugi Šaleška dolina z dvema prepoznavnima znamkama: Slodar in Ekodar – v okviru prve prodajajo ekološko sadje z njihovega konca Slovenije, pod drugo pa se združuje ponudba ekološkega govejega mesa, ki ga je mogoče naročiti prek spleta.

Se vidimo?
Priporočamo še: VIDEO: Namigi za nove jedi z ajdo

Naslovna fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 15.10.2018 ob 07:10

Več iz te teme:

BTC Cityjesenski sejem

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja