Odprta Kuhinja

Vabljeni na kuharsko delavnico: pečenka Wellington

Pečenka Wellington (Foto: Nelea Reazanteva/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
To razkošno praznično jed z naravnost kultnim statusom bomo pekli po navodilih iz londonske kuharske akademije Gordona Ramsaya.

Ogrejte prste, da se hitro prijavite, kajti zdi se nam, da bo ta delavnica razprodana v rekordnem času. Naša avtorica Brina Robinik Kobal (Brina v kuhni), ki jo mnogi poznate po nastopu v oddaji MasterChef Slovenija, bo 22. novembra 2024 priredila kuharsko druženje, na katerem nam bo predala podrobno znanje o pripravi pečenke Wellington, kot se jo je naučila pripraviti na londonski akademiji Gordona Ramsaya. Naj vas opozorimo – to ni tisti recept, ki ga je kuharski zvezdnik delil s svetom že pred nekaj leti in po katerem večinoma pripravljamo to mesno dobroto, temveč gre za temeljni postopek, ki pečenko ponese še stopničko višje.

Brina Robinik Kobal: morda se je spomnite iz ene od minulih sezon oddaje MasterChef, morda iz našega članka o njej. Skratka: zanimiva mlada ustvarjalka na področju kulinarike, ki nas je res osvojila s svojim znanjem in sproščenim kuharskih navdušenjem. (Foto: Sonja Ravbar)
Brina Robinik Kobal: morda se je spomnite iz ene od minulih sezon oddaje MasterChef, morda iz našega članka o njej. Skratka: zanimiva mlada ustvarjalka na področju kulinarike, ki nas je res osvojila s svojim znanjem in sproščenim kuharskih navdušenjem. (Foto: Sonja Ravbar)

Brina bo poskrbela, da bomo znanje o tej klasiki s francoskimi koreninami, ki nosi ime po Arthurju Wellesleyju, angleškem vojvodi iz Wellingtona, popolnoma usvojili. Za vse, ki je še ne poznate: pripravljena je iz najplemenitejšega dela govedine, ki ga ovijemo v plast gob, pršuta, palačink in listnatega testa.

Da pa bo druženje še bolj okusno, bomo skupaj skuhali še priloge in si v našem Studiu Odprta kuhinja že predčasno pričarali božično večerjo v malem.

Pričakali vas bomo s pijačo, domov pa boste poleg mini pečenke Wellington odnesli tudi darilno vrečko in naš predpasnik.

Kdaj: 22. 11. 2024 ob 17. uri

Kje: Studio Odprta kuhinja, Slovenčeva ulica 19 a, Ljubljana

Število udeležencev: 10

Cena: 85,90 eur

Prijave zbiramo TUKAJ. Ker je število oseb omejeno, je vaše mesto zagotovljeno šele s plačilom. Podrobna navodila prejmete nekaj dni pred delavnico.

 

 

Datum Objave: 8.11.2024 ob 13:11

Več iz te teme:

pečenka WellingtonGordon RamasayBrina Robinik Kobalkuharska delavnicaVegeta

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja