Čokoladni liker iz ostanka velikonočnih zajčkov, ki ga bodo ta vikend vsi kuhali

Po veliki noči je veliko govora o tem, kako porabiti čokoladna jajčka in zajčke, ki smo jih prejeli v dar. Članica priljubljene facebook skupine je podelila dobro idejo.

Mi smo letos pekli kar slastne piškote, polne čokoladnih jajčk, na spletu pa so se izmenjevali še mnogi drugi recepti. Med njimi je zagotovo največ pozornosti prav danes požel čokoladni liker z lešniki, ki ga je navdušeno delila članica skupine Pecivo in slaščice za vsak dan. Skuhala ga je kar iz čokoladnih zajčkov, dodala pest lešnikov in malo manj kot liter ruma. Všečkov pod njeno objavo je iz minute v minuto več, prav tako navdušenih komentarjev in delitev.

Čokoladni liker

  • 7 čokoladnih zajčkov
  • pest lešnikov
  • 1 l mleka
  • 100 g sladkorja (ali po okusu)
  • 0,7 litra ruma

Priprava

1. Čokoladne zajčke z rokami nadrobimo v posodo. Lešnike na grobo zdrobimo in jih dodamo čokoladi. Prilijemo nekoliko mleka, da lahko vse skupaj gladko zmešamo.

2. V preostalo mleko stresemo sladkor in zavremo. Nato prilijemo čokoladno maso in ob neprestanem mešanju kuhamo na zmernem ognju približno 20 minut, da se vse skupaj nekoliko zgosti.

3. Odstavimo, ohladimo, nato pa prilijemo rum in dobro premešamo. Liker nalijemo v steklenice ter ga pospravimo v hladilnik.

Namig: Količina čokoladnih zajčkov je odvisna od tega, kako gost rezultat želimo. Tudi to, kako grobo bodo nasekljani lešniki, določimo po svojem okusu, namigne članica skupine.
Kako veliki zajčki naj bodo? Po sliki sodeč, je uporabila tiste večje velikosti.
Priporočamo tudi: Sladkulce: sladke kvašene pletenice, ki jih morate spoznati

Povzela: M. D.
Fotografija je simbolična: Anna Makarenkova/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed