Gin tonik s skrivno sestavino z vrta

Da gredo kumare k ginu, že vemo. Da kumare ne morejo brez boreča, pa spoznamo v tem receptu.

Boreč je tako uporaben, ker se na vrtu zaseje kar sam. In to ne le enkrat na leto, ampak postopno poganja vso sezono. In kadar ga je preveč, so zelo uporabni njegovi mladi listi. Odlični so v hladni kumarični juhi z jogurtom. Gotovo eden mojih najljubših receptov, tokrat pa malo manj znana kombinacija.

Botanični gin tonik

  • 0,5 dl gina
  • nekaj kapljic limone
  • nekaj tankih rezin kumare
  • nekaj listov in cvetov boreča
  • ledene kocke s cvetjem
  • 1 dl tonika

Priprava

1. Pijači in kozarec dobro ohladimo, potem pa dodajamo sestavine drugo za drugo.

2. Cvetje v ledenih kockah naj bo dobrega okusa. Sama sem uporabila jedilne vrtnice s sadnim okusom.

Priporočamo še: Kako naredimo aperol spritz
Katja Rebolj
Katja Rebolj

Divja hrana je zame prava kombinacija naravnega, presenetljivega in priročnega. Jedilno cvetje pa pika na i sodelovanju z naravo in dobremu počutju.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed