Kavica s cimetom

Za decembrsko crkljanje po kosilu.

Sestavine

– 4 skodelice vode
– 5 žličk dobre kave
– ščepec mletega cimeta
– 4 cimetove paličice

Preberite tudi: Začimbe – vse o cimetu

Priprava

1. V manjšo posodo nalijemo štiri skodelice vode in jo segrejemo do vrelišča. Vmešamo za vsako skodelico zvrhano žličko kave in še eno žličko povrhu ter začinimo s ščepom cimeta.

2. Ko kava zavre, jo odstavimo, nalijemo v skodelice in postrežemo skupaj s sladkorjem, mlekom in cimetovo paličico namesto žličke za mešanje.

Besedilo: Klemen Košir
Naslovna fotografija: Jason Briscoe/Unsplash

Preberite še: Štiri zakonitosti priprave najboljše vroče čokolade

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.