
Domač približek osvežilni sangriji.
Sestavine
– 6 stebel rabarbare
– 3 pesti češenj
– bio pomaranča
– steklenica penine
– 100 g sladila po izbiri
Priprava
1. Razkoščičimo češnje.
2. Zavremo 1,2 dl vode s sladkorjem. Očiščena stebla rabarbare narežemo na centimeter dolge koščke in kuhamo 5 minut.
3. Dodamo češnje in kuhamo še 10 minut, nato dobro ohladimo.
4. Pijačo nalijemo v steklen kozarec (2 l) in postavimo v hladilnik vsaj za 2 uri. Medtem narežemo pomarančo na pol centimetra debele rezine ali kolobarje, ki jih nato razrežemo na četrtine.
5. Stresemo v kompot in dobro premešamo. Ko je čas za postrežbo, vzamemo kozarec iz hladilnika in ga postavimo na mizo. Okrasimo ga s češnjami, nalijemo še penino – in nazdravimo poletju!
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice
Fotografija in recept: Slavka Ilich