Odprta Kuhinja

Kompot s penino

A+   A-
Domač približek osvežilni sangriji.


Sestavine


- 6 stebel rabarbare
- 3 pesti češenj
- bio pomaranča
- steklenica penine
- 100 g sladila po izbiri

Priprava


1. Razkoščičimo češnje.

2. Zavremo 1,2 dl vode s sladkorjem. Očiščena stebla rabarbare narežemo na centimeter dolge koščke in kuhamo 5 minut.

3. Dodamo češnje in kuhamo še 10 minut, nato dobro ohladimo.

4. Pijačo nalijemo v steklen kozarec (2 l) in postavimo v hladilnik vsaj za 2 uri. Medtem narežemo pomarančo na pol centimetra debele rezine ali kolobarje, ki jih nato razrežemo na četrtine.

5. Stresemo v kompot in dobro premešamo. Ko je čas za postrežbo, vzamemo kozarec iz hladilnika in ga postavimo na mizo. Okrasimo ga s češnjami, nalijemo še penino – in nazdravimo poletju!
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Fotografija in recept: Slavka Ilich
Datum Objave: 7.7.2018 ob 23:07

Več iz te teme:

peninakompotsangrija

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja