Ledena kava z grškim jogurtom

Ohladitev, ki nas bo poživila.

Sestavine

– 2 dl kuhane črne kave, 100 g grškega jogurta, pest ledu
– strok burbonske vanilje, sladilo po okusu
– 30 g sira maskarpone, sladka smetana za dekoracijo

Priprava

1. Skuhamo kavo in jo dobro ohladimo. Prelijemo v mešalnik, dodamo pest ledu, grški jogurt, sir maskarpone, semena enega stroka burbonske vanilje ter sladilo po okusu.

2. Mešamo vsaj kakšno minuto, da se sestavine dobro premešajo in ni opaziti koščkov ledu. Prelijemo v poljuben kozarec, po želji še okrasimo z malo sladke smetane.

Hranilna vrednost: 238 kcal, 4 g OH, od tega 1 g sladkorja, 15 g M, 12 g B
Ali ste vedeli: Kava lahko kratkoročno deluje diuretično. Če kavo pijemo že dalj časa, je ta učinek zanemarljiv, sploh če je zraven dodana tekočina kot v tem receptu.
Preverite še: Tri dejstva o hidraciji

Recept in foto: Anja Rutar

Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana