Najboljši trik za odstranjevanje kavnih madežev, ko pri roki nimate pralnega stroja

Jesen prinaša nove izzive in potrebovali bomo veliko kave, kajne?

No, veliko stresa in kave pa s seboj prinaša tudi kopico kavnih madežev. Jutranjo skodelico si kaj hitro zlijemo po srajci, novi obleki ali suknjiču. A ne smemo pustiti, da nam majhna nezgoda že navsezgodaj pokvari dan. Madežev se namreč lahko z malce iznajdljivosti kaj hitro znebimo!

Kavne madeže seveda brez večjih težav odpravita pralni stoj in malce detergenta. A ker kavo velikokrat pijemo na poti, v avtu ali pa v pisarni, slednjih dveh seveda nimamo pri roki. In ker v službi ne želimo strašiti s popackano obleko, se moramo nekako drugače znajti.

1, 2, 3!

Na hitro skočite v čajno kuhinjo ali toaleto. Madež najprej sperite s hladno vodo, nato pa nanj zlijte malce detergenta in tkanino podrgnite. Madež ponovno sperite. V čajni kuhinji boste zagotovo našli tudi navaden kis. Ta je tam ponavadi za čiščenje vodnega kamna iz grelca za vodo. Pokapljajte ga čez madež in pustite nekaj minut.

Po naših izračunih in izkušnjah je madež po zgoraj opisanem postopku že izginil. Sedaj svoja oblačila le še posušite s sušilcem za roke in ste nared za povratek na delo. Kot, da se nič ni zgodilo!

Preberite še: Frangipan: najbolj slastna osnova sladkih pit

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed