Presenetljiv trik, s katerim boste s preproge pregnali sledi rdečega vina

Čudno, a nadvse učinkovito!

Ni potrebno veliko, da se zgodi majhna nesreča, ko pa je za mizo več ljudi, ki krilijo z rokami, se kaj hitro na tleh znajde tudi kozarec. Če gre za vodo ali sok, si ne bomo preveč belili glave, a ko se po preprogi polije rdeče vino, je čas za alarm. Kaj pa zdaj?

Sicer lahko v trgovini kupite kar nekaj detergentov, ki naj bi z vaše preproge izbrisali madeže, a o tem, kako učinkovito delujejo, danes ne bomo razpravljali, saj smo ravnokar polili kozarec vina na preprogo in ukrepati moramo takoj, pomagali pa si bomo s tistim, kar imamo pač pri roki. In ne boste verjeli, kaj vam bo pomagalo v tej situaciji.

Rešitev je belo vino. Sicer verjamemo, da se vam ga morda zdi malce škoda, a če ste polili kozarec rdečega, lahko preživite tudi deci belega, kajne? Sploh pa, pomislite, koliko stane nova preproga. Skratka, čez rdeči madež polijte belo vino in madež bo že ob stiku pijač pričel bledeti. Nato pa z vodo zmočite gobico za pomivanje posede, malce podrgnite in madež bo izginil.

Preverite še druge nasvete, ki vam bodo pomagali v primeru kuhinjske nesreče:

Odstranite kurkumine madeže z vaših rok s preprostim trikom

10 življenjskih težav, ki jih lahko rešite z detergentom za posodo

Kako se pravilno lotiti trdovratnih madežev, ki nastanejo v kuhinji

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana