Odprta Kuhinja

Sirup iz vijolic

A+   A-
Sirup uporabljamo za sladice, sladoled, kremno smetano, kot dodatek marmeladi iz vrtnic ali pa iz njega naredimo naravno obarvano limonado iz vijolic.


Sestavine


- 20 g vijolic
- 200 ml vode
- 200 g sladkorja
Preberite tudi: Vijolice: kako vse jih uporabiti v kulinariki (z recepti)

Priprava


1. Cvetove vijolice naberemo v steklen lonček in čeznje nalijemo vrelo vodo. Pustimo stati do naslednjega dne.

2. Vodo z vijolicami precedimo v kozico in dodamo sladkor. Pristavimo in mešamo, da se ves sladkor raztopi. Segrejemo do vretja.

3. Vrelo prelijemo v kozarček za vlaganje in zatisnemo.

4. Tako pripravljen sirup lahko hranimo več mesecev v shrambi.

5. Ko ga odpremo, ga hranimo v hladilniku, lahko tudi nekaj mesecev. Barva tako pripravljenega sirupa je temno vijoličasta do temno modra.
Namig: Ko govorimo o listih vijolice, svetujem, da jih ljudje nabirajo ob cvetenju, ker imajo podobno srčasto oblikovane liste tudi nekatere strupene rastline. Ko cveti, pa je vijolica nezamenljiva.
Datum Objave: 9.4.2019 ob 08:04

Več iz te teme:

sirupvijolice

Naročite se na e-novice:

Katja Rebolj
Dr. Katja ReboljNabiralka, avtorica dveh knjižnic uspešnic in popularnih nabiralniških tečajev.Divje rastline, pleveli in cvetje so del naše vsakdanje kuhinje. Pa tudi petje, glasba in nekaj športa.