Sirup iz vijolic

Sirup uporabljamo za sladice, sladoled, kremno smetano, kot dodatek marmeladi iz vrtnic ali pa iz njega naredimo naravno obarvano limonado iz vijolic.

Sestavine

– 20 g vijolic
– 200 ml vode
– 200 g sladkorja

Preberite tudi: Vijolice: kako vse jih uporabiti v kulinariki (z recepti)

Priprava

1. Cvetove vijolice naberemo v steklen lonček in čeznje nalijemo vrelo vodo. Pustimo stati do naslednjega dne.

2. Vodo z vijolicami precedimo v kozico in dodamo sladkor. Pristavimo in mešamo, da se ves sladkor raztopi. Segrejemo do vretja.

3. Vrelo prelijemo v kozarček za vlaganje in zatisnemo.

4. Tako pripravljen sirup lahko hranimo več mesecev v shrambi.

5. Ko ga odpremo, ga hranimo v hladilniku, lahko tudi nekaj mesecev. Barva tako pripravljenega sirupa je temno vijoličasta do temno modra.

Namig: Ko govorimo o listih vijolice, svetujem, da jih ljudje nabirajo ob cvetenju, ker imajo podobno srčasto oblikovane liste tudi nekatere strupene rastline. Ko cveti, pa je vijolica nezamenljiva.
Katja Rebolj
Katja Rebolj

Divja hrana je zame prava kombinacija naravnega, presenetljivega in priročnega. Jedilno cvetje pa pika na i sodelovanju z naravo in dobremu počutju.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed