Deset trikov, da bodo vaši gostje vedno zadovoljni

Ste letos že gostili piknik?

Temperature so prijetne, iz žarov se kadi, sezona je odprta! Prvi pikniki so že za nami in razmišljali smo, kaj je tisto, kar je najbolj pomembno, kadar se znajdemo v vlogi gostitelja. Kako poskrbeti, da se bodo naši gostje vedno počutili odlično?

Spodaj nizamo deset nasvetov, ki vam bodo v pomoč, ko boste naslednjič prirejali piknik zabavo.

1. Ne prepustite se stresu

Vas nekaj ur pred prihodom gostov zgrabi panika? Nikar se ji ne prepustite. Živčni boste veliko manj zbrani in tako bolj verjetno pozabili na stvari, ki jih morate še pripraviti.

2. Ne bodite skopi pri hrani

Če boste pripravili deset kotletov za deset ljudi, se zna zgoditi, da bodo gostje domov odšli lačni, zato imejte v hladilniku vedno shranjeno zlato rezervo. Poskrbite tudi za različne priloge, pri katerih ste lahko nadvse kreativni.

3. Tudi pretiravati ni treba

Čeprav si želite biti dober gostitelj, naj vas ne zanese pri količini nakupljenih sestavin. In ker pikniki ponavadi trajajo nekoliko dlje, nikakor ne specite vsega naenkrat. Peko raje nekajkrat ponovite, saj nihče ni navdušen nad mrzlimi kosi mesa.

4. Poskrbite za pijačo

Kdor je na piknik prišel lačen, bo verjetno tudi žejen, zato poskrbite za hladno pijačo. Dober izbor vina bo seveda dobrodošel, lahko pa se poigrate tudi s tematskimi koktajli ali domačimi ledenimi čaji.

5. Ne pozabite na aperitiv

Če ravno ne boste žara pripravili že nekaj ur pred prihodom gostov, lahko do prvih grižljajev mine kar nekaj časa, zato poskrbite za preprosto hladno predjed, ki bo napolnila želodčke, naj pa vam namignemo še, da vam bo lažje, če bo ta takšna, ki lahko počaka na sobni temperaturi.

6. Pustite gostom, da vam pomagajo

Gostje se ne bodo počutili najbolj prijetno, če bodo videli, da le utrujeno tekate iz kuhinje, na vrt in obratno, medtem ko vas oni le opazujejo. Če vam kateri od gostov ponudi pomoč, jo prijazno sprejmite, saj vam nikakor ni treba vsega postoriti samim.

7. Poskrbite za udobje

Preverite, koliko gostov se bo udeležilo vaše zabave in poskrbite, da bo na vašem vrtu dovolj stolov, krožnikov in pribora. Če bo gostom udobno, bodo tako ostali dlje, še boljši gostitelj pa boste, če boste poskrbeli tudi za kakšno toplo odejo, ko se bodo večerne temperature shladile.

8. Ne pozabite na koš za smeti

Sebi boste tako olajšali pospravljanje, gostje pa ne bodo v zadregi, kam z odpadki. Na vrt tako postavite koš za embalažo ter enega za organske odpadke.

9. Dodajte glasbo

Glasba vedno sprosti napetost in pričara sproščeno vzdušje, zato za dobro glasbo poskrbite že dan prej. Gostje bodo gotovo navdušeni.

10. Sprostite se

Nikar ne bodite prestrogi do sebe. Navsezadnje ne pozabite, da je piknik namenjen tudi vaši zabavi, zato nikakor ne pozabite uživati.

Preberite še: ABC žara: kako postati “grill-mojster”

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed