Odprta Kuhinja

Jutri v prilogi OK: Ljubljana, raj za gurmana

Odpri galerijo
A+   A-
Zvrhan lonec okusov jeseni.


V OK smo se med prvimi sprehodili po novi trgovini s hrano v kultnem ljubljanskem Maxiju, zaščiteni dedišni polpretekle zgodovine. V srca Ljubljančanov se je za dolgo zasidrala najprej s kruhom, mi pa smo pogledali, kaj ob prenovi, ki je bila vredna 3 milijone, najprej pritegne pozornost.

Izbrali smo tudi tri ideje iz prihajajočega November Gourmeta, ki ga pripravlja Turizem Ljubljana in ki bodo nas najbolj zanimale - vsega pa bo toliko, da smo v roke dobili kar štiri zloženske s seznamom. Zaljubili smo se na primer v idejo kosila ob spremljavi popevk v Švicarji v Tivoliju.

Začenjamo tudi perutninski masterclass, seveda v pričakovanju martinovega: za začetek učimo, kako je pametno pripraviti račko, da bo okusna, da se ne bomo mučili in da ne bo negotovosti, ali bo sploh uspela. Čakata pa ša dve ptici: goska in velikanski piščanec.

In še: pet jedi, ki zaznamujejo vsako jesen - z navodili, kako pripravite bolj zanimivo bučno juho in klasično francosko jabolčno pito.
Tiskano OK in časnik NeDelo, kateremu je priložena, lahko naročite tukaj.

ni podpisa
ni podpisa
Datum Objave: 26.10.2019 ob 07:10

Več iz te teme:

tiskana OK

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.