Jutri v prilogi OK: Ljubljana, raj za gurmana

Zvrhan lonec okusov jeseni.

V OK smo se med prvimi sprehodili po novi trgovini s hrano v kultnem ljubljanskem Maxiju, zaščiteni dedišni polpretekle zgodovine. V srca Ljubljančanov se je za dolgo zasidrala najprej s kruhom, mi pa smo pogledali, kaj ob prenovi, ki je bila vredna 3 milijone, najprej pritegne pozornost.

Izbrali smo tudi tri ideje iz prihajajočega November Gourmeta, ki ga pripravlja Turizem Ljubljana in ki bodo nas najbolj zanimale – vsega pa bo toliko, da smo v roke dobili kar štirili zloženske s seznamom. Zaljubili smo se na primer v idejo kosila ob spremljavi popevk v Švicarji v Tivoliju.

Začenjamo tudi perutninski masterclass, seveda v pričakovanju martinovega: za začetek učimo, kako je pametno pripraviti račko, da bo okusna, da se ne bomo mučili in da ne bo negotovosti, ali bo sploh uspela. Čakata pa ša dve ptici: goska in velikanski piščanec.

In še: pet jedi, ki zaznamujejo vsako jesen – z navodili, kako pripravite bolj zanimivo bučno juho in klasično francosko jabolčno pito.

Tiskano OK in časnik NeDelo, kateremu je priložena, lahko naročite tukaj.

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed