Jutri v prilogi OK: prva slovenska doživljajska restavracija

Številka bo namenjena slovenski kulinariki.

Obiskali smo prvo slovensko restavracijo, ki ji lahko rečemo doživljajska: COB v Portorožu vodita brata Filip in Patrik Matjaž, strežejo istrsko hrano, ampak ne kar tako: pri vsakem krožniku je še kaka dodana zgodba, gost mora kaj postoriti sam, postrežena je na presenetljiv način. Poskusili pa smo tudi Patrikovo sladico Degustacija oljčnega olja, s katero je znova zmagal na natečaju za Sladko Istro.

Mojca Koman je izbrala pet slovenskih jedi, ki bi jih moral znati skuhati vsak: naj vam namignemo. Eden od njenih predlogov je bil več let najbolj bran recept leta.

Pa še dve zanimvi zgodbi: kako je Luka Grmovšek (OsterRob) izsilil, da je japonski mojster naredkl nož za pršut – ki ga tam spoh ne poznajo.

In še ena: Niko Huber je prvi certificirani somelje za vodo v Sloveniji. Z vodo, ki jo stekleničijo na Goričkem, pa se je prebil že na enega od dogodkov filmskega festivala v Cannesu.

Da je letos 220 let, odkar ke izšla prva kuharska knjiga v slovenščini, pa nas je spomnila skupina bohinjskih mladeničev in mladenk, ki so skuhali večerjo po njegovih receptih in bili prijetno presenečeni.

Tiskano OK in časnik NeDelo, kateremu je priložena, lahko naročite tukaj.

 

Naslovna fotografija: Uroš Hočevar

 

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana