Kako naredimo kraljevo glazuro za okraševanje piškotov (royal icing)

Kako vam gre od rok okraševanje piškotov? Danes delimo recept za popolno kraljevo glazuro.

Letos vremenske napovedi obetajo obilico snega, zimsko idilo pa lahko preslikamo tudi na naše praznične piškote. Okrašeni so namreč še lepši, z okusno glazuro pa toliko bolj teknejo. Pa veste, kako pripraviti takšno, s katero bo okraševanje mala malica?

Najbolj priljubljena med vsemi je gotovo kraljeva glazura, ki jo poznamo tudi pod imenom royal icing. Učinek zasneženih piškotov z njo ustvarjajo najbolj priznani slaščičarji sveta, kljub temu pa zanjo ne potrebujemo kakšnih posebnih sestavin. Sestavljajo jo beljaki in sladkor v prahu, aromo pa ji lahko dodamo še s kančkom limonovega soka ali vaniljevega izvlečka. Danes bomo pripravili belo osnovo, vi pa se doma lahko poigrate tudi z jedilnimi barvili. Sploh, če bodo v kuhinji z vami ustvarjali tudi otroci.

Sestavine

– 450 g sladkorja v prahu
– 4 beljaki velikih jajc
– 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

Priprava

1. Sladkor v prahu najprej presejemo, da se znebimo morebitnih grudic.

2. V posodo mešalnika vlijemo štiri beljake in pri srednji hitrosti mešamo 2 minuti, dokler niso penasti. Nato dodamo polovico sladkorja v prahu in miksamo pri nizki hitrosti še 2 minuti, dokler se sladkor ne raztopi.

3. Dodamo še preostalo polovico sladkorja v prahu in mešamo nadaljnji dve minuti pri nizki hitrosti. Nato hitrost pospešimo na največji program in mešamo od 4 do 5 minut, dokler tekstura ni svetleča in čisto enotna. Zopet zmanjšamo hitrost na najnižjo, vlijemo čajno žličko vaniljevega ekstrakta in mešamo še 1 do 2 minuti.

4. Sedaj nastopi čas za okraševanje. Kraljevo glazuro nadevamo v izbrano dozirno vrečko. Če je preveč gosta, jo postopoma redčimo, tako da ji primešamo vodo in nežno premešamo s spatulo. Nato pa z glazuro previdno poslikamo piškote.

Želimo vam obilo zabave!

Preberite še: Božični piškoti: več kot 40 receptov za praznično peko

Fotografija: Atstock Productions/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed