Kako par na poroki razreže torto, lahko napove dolžino zakona, pravi splet

Bi si mislili?

Poroke so v večini nadvse vesel dogodek, ki ga zaokroži tudi velika torta za vse povabljence. Tradicija narekuje, da se rezanja torte mladoporočenca lotita s skupnimi močmi, natančneje, za nož poprimeta oba in skupaj naredita prvi rez torte.

Ravno ta pa naj bi bil velik pokazatelj njunega odnosa, pravi poročni fotograf Morgase Trakand na portalu Reddit. Uporabnik spletnega foruma, na katerem je mogoče prebrati marsikatero zanimivo debato o popolnoma različnih temah, je pred kratkim namreč sprožil pogovor o tem, ali je mogoče že na poroki sklepati, kako dolgo bo zdržal sveže zapečateni zakon.

Tema se je na portalu nadvse razvila, na vprašanje pa so se uporabniki odzvali z več kot 40 tisoč všečki in 7 tisoč odgovori. Zgoraj omenjeni fotograf ima za sabo že dolgo kariero fotografiranja porok in pravi, da je doživel in videl že marsikaj. Prepričan pa je tudi, da razrez torte igra ključno vlogo pri napovedovanju uspešnosti zakona.

»Nekateri pari se ob razrezu torte radi pošalijo, drugi zadevo jemljejo resno. Mladoporočenca sta ponavadi enakega mnenja o tem, ali gre za šalo ali ne. Pri parih, kjer pa eden drugemu torto porine v obraz in se temu to ne zdi smešno, nastane problem. Slaba volja je vidna že na poroki, prav vsi zakoni, ki so se pričeli s takšnim pripetljajem, pa se kaj hitro končajo,« pravi fotograf, ki s pari, ki jih fotografira navadno ostane v stiku, vsaj na družbenih omrežjih.

Fotografu se je v komentarjih pridružila gospa, ki se je v takšni situaciji znašla tudi sama. »Ženinu sem pred poroko večkrat rekla, da nikakor nočem igranja s torto in vedel je, da to sovražim. Na poroki mi je vseeno porinil torto v obraz,« je povedala in dodala, da je danes že dolgo ločena.

Spletna razprava zaenkrat žal še ni podprta z znanstveno raziskavo, sklepamo pa lahko, da gre za pametno razmišljanje fotografa. Partner, ki ne upošteva svoje boljše polovice že na poroki, najverjetneje tudi v zakonu ne bo sklepal kompromisov, upošteval čustev in se prilagajal. Seveda obstajajo izjeme, za uradno potrditev teorije pa bomo morali še malce počakati.

Kakšno pa je vaše mnenje? Sporočite nam v komentarjih na našem Facebook profilu.

Fotografija: Getty Images

Vir: The Kitchn

Preberite še: Kako izbrati najboljše šparglje
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed