Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj bo dobrega v tiskani OK

Odpri galerijo
A+   A-
Uf, same dobrote se obetajo!



Se tudi vam zdi, da je poletje prav ustvarjeno za cmoke? V našem rednem mesečnem kuharskem testu - delamo jih na Centru kulinarike in turizem Kult316 - smo se jih tokrat lotili na dva načina: zanimalo nas je, kako se obnašajo različne moke, pa še nekaj novih nadevov smo izumili. Preberite, katera kombinacija nas je najbolj navdušila - in se takoj podajte na lov za glavno sestavino. Ne bo težko.

Je to sploh mogoče? Je res minilo že dvajset let, odkar smo prvič stali pred vitrinami s slastnimi slaščicami kultne ljubljanske slaščičarne in kavarne Zvezda? Pogovarjali smo se z Uršo Šefman - povedala nam je, kakšni so ti začetki bili v resnici. Sploh ni bilo tako, kot smo ves čas mislili.

Špela Ankele pa je B za svojo kulinarično abecedo tokrat iskala severno od naših krajev. Uganete, kje se je naučila delati preste (začne se na B)? Zdaj jih boste znali tudi vi: ah, domača presta in hladno pivo...
Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

ni podpisa
ni podpisa


Fotografija: Getty Images

 
Datum Objave: 14.6.2019 ob 15:06

Več iz te teme:

napovedniktiskana OK

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.