Napovednik: Kaj bo dobrega v tiskani OK

Če je pred vrati prvi maj, potem na kuharijo vreme kar precej vpliva.

V vsakem primeru pa se bo v prihodnjih dneh veliko ljudi trudilo z žarom. Ker zdaj tudi v trgovinah dobimo že kose mesa iz sous-vida, ki se jih doma le dopeče, smo se pozanimali, kako je s to kombinacijo pri žaru. Vse nam je razložil Peter Hajdu iz Žarovnij, ki je pred kratkim pripravil dogodek s prav tem fokusom.

Imamo pa tudi recepte za žar, ki so bolj v dometu nas amaterjev: kako speči postrv, brancina malo drugače in celo sadno košarico. Prepričani smo, da vam bo to uspelo.

Namesto prvomajskega golaža vam tokrat predlagamo čili kon karne, v Kuchi smo preskusili batino in trdni blok, kot rečejo rastlinski salami in siru, bili pa smo tudi na neverjetnem izletu v bližnjem Motovunu: kakšna zgodba, ta Roxanich!

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Preberite še: Kulinarični pobeg: Štiri norice v Firencah (1. del)

Fotografija: Getty Images

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed