Napovednik: Kaj bo dobrega v tiskani OK

Uf, same dobrote se obetajo!

Se tudi vam zdi, da je poletje prav ustvarjeno za cmoke? V našem rednem mesečnem kuharskem testu – delamo jih na Centru kulinarike in turizem Kult316 – smo se jih tokrat lotili na dva načina: zanimalo nas je, kako se obnašajo različne moke, pa še nekaj novih nadevov smo izumili. Preberite, katera kombinacija nas je najbolj navdušila – in se takoj podajte na lov za glavno sestavino. Ne bo težko.

Je to sploh mogoče? Je res minilo že dvajset let, odkar smo prvič stali pred vitrinami s slastnimi slaščicami kultne ljubljanske slaščičarne in kavarne Zvezda? Pogovarjali smo se z Uršo Šefman – povedala nam je, kakšni so ti začetki bili v resnici. Sploh ni bilo tako, kot smo ves čas mislili.

Špela Ankele pa je B za svojo kulinarično abecedo tokrat iskala severno od naših krajev. Uganete, kje se je naučila delati preste (začne se na B)? Zdaj jih boste znali tudi vi: ah, domača presta in hladno pivo…

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Fotografija: Getty Images

 

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed