Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj bo dobrega v tiskani OK

Odpri galerijo
A+   A-
Če je pred vrati prvi maj, potem na kuharijo vreme kar precej vpliva.



V vsakem primeru pa se bo v prihodnjih dneh veliko ljudi trudilo z žarom. Ker zdaj tudi v trgovinah dobimo že kose mesa iz sous-vida, ki se jih doma le dopeče, smo se pozanimali, kako je s to kombinacijo pri žaru. Vse nam je razložil Peter Hajdu iz Žarovnij, ki je pred kratkim pripravil dogodek s prav tem fokusom.

Imamo pa tudi recepte za žar, ki so bolj v dometu nas amaterjev: kako speči postrv, brancina malo drugače in celo sadno košarico. Prepričani smo, da vam bo to uspelo.

Namesto prvomajskega golaža vam tokrat predlagamo čili kon karne, v Kuchi smo preskusili batino in trdni blok, kot rečejo rastlinski salami in siru, bili pa smo tudi na neverjetnem izletu v bližnjem Motovunu: kakšna zgodba, ta Roxanich!
Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

ni podpisa
ni podpisa

Preberite še: Kulinarični pobeg: Štiri norice v Firencah (1. del)

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 27.4.2019 ob 07:04

Več iz te teme:

žarenolončnicagolažnapovednik

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.