Napovednik: Kaj bo dobrega v tiskani OK

Vsega po malem.

Ali veste, kje kupujejo krožnike najboljši slovenski kuharji? Pri Bojani Križanec, kiparki, ki smo jo obiskali v njenem ateljeju v Celju. Neverjetna ženska. Med drugim se je, ko je bila v Španiji, za tri tedne zaprla v znameniti Baskovski kulinarični center, da je študirala vse, kar je povezano s hrano in prehranjevanjem.

Kristina in Mitja pa sta se posvetila okroglim stvarem z luknjo: zdaj, opogumljeni z njunim enostavnim receptom, se pa prav zares lotimo domačih baglov, znamenitih kruhkov, ki so najboljša podlaga za lososa, pa morda tudi krofov, ampak niti malo podobnih našim.

Imamo pa še nekaj, kar je zelo podobno majhnim krofom – krape, kakršne pečejo v Libeličah. obiskali smo jih na vaškem kuharskem tečaju, ko so iz zakladnice tradicionalnega kuharskega znanja potegnili najboljše, kar je znal človek izumiti iz sicer skromnih sestavin in ob trdem kmečkem življenju. No, saj znali so si ga tudi malce poživiti: ti bobi plavajo v župci iz žganja.

Preberite še: Hladilnik (in zamrzovalnik): 5 napak, ki jih ne smete početi

Fotografija: Vibrantplate.com

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana