Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Tokrat bomo v tiskani OK, ki jo dobite na prodajnih mestih s časnikom Nedelo, cedili sline ob jesenskih zgodbah.

Bili smo presrečni zaradi petih receptov bralcev za uporabo ajde, ki so se vsi vrhunsko izkazali. O zmagovalcu, lignjih, nadevanih z ajdo, je štiričlanska komisija, ki izbira najbolje, soglasno izjavila – da boljših še niso jedli! Recept v OK, to morate poskusiti.

Se spomnite piknika, s katerem smo v beli svet pospremili našo spletno stran? Peka na žaru na vse načine? No, ta teden smo vse te žare zvlekli nazaj v garaže in zaključili sezono – zanesenjaki je gotovo ne bodo. In imamo pogovor z največjim med njimi: Jim Johnson je neke vrste svetovni prvak: osvojil je nekaj manj kot osemdeset glavnih lovorik v tekmovanjih v pripravi mesa low & slow. Zgodbo začne z nekim tornadom, končali pa smo v orkanih …

Anja Rutar (Zdravo z Anjo) pa tokrat razmišlja, kaj se z našim telesom dogaja, ko nastopijo jesenski dnevi. kako naj se obnašamo, kadar nas neka notranja sila vleče pod odejo (in hočemo tam ostati do pomladi, zviti v klopčič). Anjini recepti vas bodo zvlekli ven: pripravila je fantastične pipkote z zimsko bučo, pa sirni kolač s figami in krasno torto s hruškami. Vse z malo OH!

Mirjam Grilc, naša zeliščarka z gore, pa se je ukvarjala s šipkom. Svetuje, kako pripravimo te plodove, ki nas s svojo barvo in ljubko obliko takoj spravijo v veselje. Če na drugače, pa v obliki likerja – recept seveda imamo.

Preberite še: Najbolj duhovito postrežena kava: dočekuša, razgovoruša in sikteruša

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.