Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Za ideje, kako obložiti božično mizo, tudi tokrat po tiskano OK, ki jo najdete na prodajnih mestih s časnikom Nedelo.

Receptov je na tisoče, ampak se nam zdi, da je – realno – eden res stalnica slovenske praznične mize. Nadevana telečja prsa. Mojstra Jožeta Oselija smo srečali v očarljivem glampingu Herbal na Ljubnem ob Savinji, kjer je kuhal praznično kosilo s fanti in puncami iz legendarne Druge violine. In on nam je natančno razložil, kaj je skrivnost res dobrega nadeva. Namig: v mleku se skriva odgovor.

V dvojini je najlepše in mi imamo dva kuharska para, ki sta nam posebej pri srcu – Blaž Mikuljan in Tjaša Vede, Midvakuhava.si. Že nekaj let imata poseben adventni koledar: 25 novih jedi, za vsak dan eno, preizkusita pred božičem. Za nas pa sta znova rekreirala tri slane prigrizke, njune največje uspešnice v tem žanru. Prav bodo prišli na silvestrovo in za vse okuse so.

Kristina in Mitja, Vibrant Plate, pa sta pripravila tri sladičice: v njunem slogu. Nekomplicirane. Celo za tiste bodo, ki še na sam praznični dan ne bodo vedeli, kaj bi postavili na mizo. Spodobi se in pravično je, da se ob teh praznikih tudi malo posladkamo.

Imamo pa še idejo za božično večerjo – Mirjam Grilc jo je pripravila s strogim navodilom, da mora biti zamišljena tako, da bo odpravljala vsak stres, ki kuharjem v teh dneh pogosto visi nad glavo kot meč. Namig: še ena nadevana reč.

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Preberite še: En servis, tri praznične mize: božična klasika

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana