Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Bodite v naši družbi, ne bo vam žal!

Kaj je to: sami beljaki, pa ni pavlova? Tjaša in Blaž (Midvakuhava.si) sta znova ušpičila tri dobre recepte. Naučila vas bosta, kaj boste po peki krofov naredili z vsemi beljaki, pa kako ričet prisilite, da se dela sam, svoj kruh z drožmi pa sta namazala z najenostavnejšim a nesramno dobrim čokoladnim namazom.

Okrog hiše Škrjančevih (Jagababa.si) krožijo sosedje in zaljubljeno pogledujejo v njihov dimnik. Naša najljubša kulinarično-oblikovalska družina je namreč v lončeni peči usposobila toskanski žar in zdaj kar ne nehajo – iz dimnika se omamne dišave širijo po vsaj vasi. Mi smo se zaljubili v koruzno pogačo, pečeno na ohrovtovem listu, kdo drug pa se bo
v slastni steak… Poučno!


Šolarji Anke Peljhan (kuhnapato.si) so tokrat svojim sošolcem kuhali kosilo, ki je bilo v zanmenju enega najbolj priljubljenih svetnikov: Antona Puščavnika. Ja, to je tisti s prašičkom. Bili smo očarani. Ko že ravno nismo mislili, da se iz bučne juhe ne da potegniti nič več, smo dobili njihov predlog. Preberite pa še, kako so uporabili krvavico in s čim so združili ajdovo kašo za sladico.

Pavla Bocusa ni več, ampak zapuščina tega znamenitega kuharja še dolgo ne bo zapustila kuhinj nas vseh. Preberite, katerih deset točk je bilo v središču načina kuhanja, ki ga je zastopal. Pa še tri druge legendarne francoske kuharje smo našli, katerih zgodbe tudi morate poznati.

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Fotografija: Jagababa.si

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.