Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK?

Vsebine priloge Nedela OK, ki bodo na voljo jutri, so že zakuhane.

Ko se poletje preveša v drugo polovico, misel pogosteje uide v jesen – in s tem v sklepe, kako se bomo znebili dodatnih kilogramov, ki smo jih pridobili med poletno razpuščenostjo. Anja Rutar, ki nam enkrat mesečno svetuje glede zdravega načina prehranjevanja, ima tokrat nekaj res pametnih misli glede kalorij – da o treh receptih niti ne govorimo. Kaj pravite na skutno pito z jagodičevjem in bučkami?

Začenjamo novo serijo, ki smo jo poimenovali fotopis: reportaže, v katerih se z zanimivimi sogovorniki podajamo v oddaljene dežele in pripovedujemo zgodbe, ki so povezane s hrano, pijačo … Tokrat smo bili s pražarjem Alešem Turšičem in baristoma Damirjem Jusovićem ter Petrom Ševićem iz kamniškega Stowa v Kolumbiji, na kavni plantaži, ki je bila nekdaj s 1200 hektarji največja v tej deželi magičnega realizma. Ob svojih vtisih nam je Turšič postregel še z navodili, kaj velja poskusiti, kadar hočemo Kolumbijo najbolje užiti tudi v kavni skodelici.

Vsako leto je na vrtu česa popolnoma preveč in mi, prek ovaduhov s terena, mislimo, da so letos to paprike. Nadevali ste jih najbrž letos že, imamo pa še štiri dobre recepte, kako se jih tudi lahko nekaj znebite: nadevane z lečo in klobaso, v obliki terine s kozim sirom, v kozarčku ter v vegetarijanskem golažu.

V Okusih narave se je naša zeliščarica s Krvavca Mirjam Grilc zazrla v lepoto sončnice – in jo hotela tudi na krožniku. Preberite, zakaj je dober čaj iz rumenih listkov, ter kako se iz zrnja pripravi čisto drugačne polpete, kot smo jih vajeni.

Naslovna fotografija: StockFood

Preverite še: Napolitanska pica in najboljši recept za domačo pripravo

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana