Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK?

Cvetoč uvod v hladne dni, številka za prigriznit in posladkat. Že jutri na prodajnih policah in v vaših nabiralnikih.

To pa je vsejedstvo. Pri Mateji Reš, ki je pravkar izdala novo knjigo z naslovom Kuhajmo z Matejo Reš, smo odkrili, kje je vir vseh teh sestavin, ki jih najdemo v knjigi. Velik, urejen, bogat vrt z rastlinami, ki so večinoma tudi užitne! Nič čudnega, da je v knjigi krepko preko 200 receptov. Med pokušino smo najbolj planili po klasični piti z bučo. Poskusite!

Anja Rutar pa se je posvetila prigrizkom; vprašanju, ki mu težko pridemo do konca. Neplanirani, tisti, po kateri planemo zaradi požrešnosti ali volčje lakote, so lahko pravo minsko polje za ljudi, ki imajo radi zdravo težo. Dobro planirani in umerjeni pa so učinkovit mehanizem, ki telo uči reda. Med njenimi tremi recepti so naš favorit kvinojine kocke s čokolado.

Mirjam Grilc pa se je s ptiči spustila v junaški boj za zrele jagode črnega bezga. Saj veste, ko cveti, so nas polna usta tega koristnega grma, potem pa malo zamre zanimanje, čeprav je črni bezeg taka reč, ki daje korist dvakrat. Predlog: ča najdete kaj jagod, jih pripravite v čokoladnem pecivu, po Mirjaminem receptu.

Naslovna fotografija: Uroš Hočevar

Preberite še: Pet načinov, kako na vašo mizo prinesti jesen

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.