Napovednik: Kaj boste brali v Okusih

Doma ali na morju, poleti nam prija hrana, ki nas osveži in poživi.

Sveža zelenjava in sadje, ribe, dobro oljčno olje, kozarec vina in ravno toliko prostega časa več, da se nam ljubi kuhati, spet pa ne preveč. Zato smo v Okusih zbrali nekaj preprostih, a okusnih poletnih idej. Od polente s sardelami in slanino do deviškega kolača s slanim karamelom.

Najboljši prigrizki so tam, kjer se ljudje radi družijo; dejstvo je, da si grižljaja ne pripraviš samo zase, ugotavlja Beba Splichal. Obloženi kruhki v velikosti enega grižljaja so priljubljeni med kuharji in dobro sprejeti v vsaki družbi. Kadar gre za prigrizke, je ustvarjalnost v kuhinji brezmejna. Za prigrizek ni treba biti lačen, gre bolj za majhen užitek. Za trenutek ugodja se lahko tudi bolj potrudimo, skombiniramo okuse in strukture, vzbudimo željo po še in si prislužimo kompliment mmmm, ej, to je res dobro. Prilagamo recept, kako smo si zamislili hudo privlačne poletne tapase.

Čeprav se nam obeta vročinski val, za prav posebno grahovo kremno juho in borovničevo pito nikoli ni prevroče. Več v Okusih, sobotni prilogi Slovenskih novic.

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed