Osvežilni napitki: 5 fantastičnih receptov, ki jih boste uporabljali vse poletje

Ko je vroče, sanjamo svežino v kozarcih, polnih mehurčkov, ledu, kisline ali grenkobe ter sadja. Osvežilni napitki po naših receptih obljubljajo vse to.

Voda je sicer ključna v vročih dneh, a ko so stopinje na termometru res visoke, nam kar ne ponudi tistega odžejanega ugodja, kot se to zgodi, ko popijemo ohlajeno mineralno vodo, limonado ali boljši tonik. Saj poznate ta občutek, kajne? No, vse to smo imeli v mislih, ko smo pripravili naše osvežilne napitke, ki so hkrati tudi polni vitaminov. Všeč vam bodo, če pa jih boste naredili za vrtno zabavo ali piknik, boste blesteli tudi vi. Poskrbite le za lepo steklovino, sveže sadje, led in kakšno zelišče za dekor.

1. Ledeni rabarbarin kompot z jabolki in limonovo lupino

Napitek, ki je prijetno kiselkastega okusa.

 

2. Pomarančno-limonova peneča se pijača

Z gazirano mineralno vodo je napitek pripravljen v dveh minutah.

 

3. Brezalkoholni limonov koktajl

Naš favorit med osvežilnimi napitki.

4. Breskov koktajl brez alkohola

Poleg vode, sadnih in zelenjavnih sokov, kompotov, juh, sadja in zelenjave si poleti lahko privoščimo tudi kakšen brezalkoholni napitek oz. koktajl. Če nismo strokovnjak, se nam sprva mešanje okusov nemara ne bo povsem posrečilo, a ne izgubimo poguma. Vaja tudi tu dela mojstra.

5. Domač ananasov radler

Domači radler je boljša izbira, saj lahko sami vplivamo na vnos sladkorja in kakovosti sestavin v napitek. To je različica brez alkohola, ki jo pripravimo v minuti, lahko pa se odločimo tudi za alkoholno pivo.

Fotografije: Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana