Napovednik: Ne zamudite sobotnih Okusov

Dišalo bo po jeseni.

Sezona sladkega krompirja je tu; dajte mu priložnost, da vas navduši, saj ga lahko pečete, kuhate in cvrete, prav tako kot navaden krompir. Očaral nas je v pireju, začinjenem samo s popraženim česnom. Recept najdete v Okusih, sobotni prilogi Slovenskih novic.

Potepali smo se v okolici Parme in s člani sekcije slovenskih picopekov, ki deluje v sklopu Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, obiskali tovarno Mutti. Ta vsako leto predela 560.000 ton paradižnika, na vrhuncu sezone pa jim kmetje vsak dan pripeljejo do 230 tovornjakov teh plodov. Njihovi izdelki so tudi na naših trgovskih policah, pri pripravi pic so nepogrešljivi.

Italijanski kuhar Roberto Bobo Cerea s tremi Michelinovimi zvezdicami je za nas skuhal testenine, kot jih je pripravljal že njegov oče. Le nekoliko je nadgradil recept, a ni prav nič zakompliciran. Potrebujemo testenine, paradižnike, baziliko in parmezan. Na mizi naj bo le še kak kos kruha, saj bo vsak hotel pomazati slastno omako.

Za sladke razvade pa hruškov drobljenec, po želji ga postrežemo s kepico sladoleda ali žlico stepene smetane.

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.
Preberite še: 14 odličnih receptov z gobami

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed